ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σύνταγμα των Σκοπίων χωρίς τις τροποποιήσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το Σύνταγμα των Σκοπίων χωρίς τις τροποποιήσεις

Το επίσημο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων κατατέθηκε στη Βουλή αργά το απόγευμα της Τετάρτης από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ωστόσο πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει σήμερα χωρίς τις τροποποιήσεις.

Για τις εν λόγω τροποποιήσεις, η Βουλή έχει λάβει γνώση με τη ρηματική διακοίνωση.

Είναι η συνταγματική πρακτική στα Σκόπια που επιβάλλει οι τροποποιήσεις να μην ενσωματώνονται αλλά να παρατίθενται στο τέλος του κειμένου, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Μολονότι έδωσα διευκρινίσεις, για τον Τύπο με τον οποίο γίνονται οι συνταγματικές αναθεωρήσεις στη γείτονα χώρα, ότι δηλαδή δεν ενσωματώνονται και δεν κωδικοποιούνται, εξακολουθεί η ΝΔ να εγείρει θέμα ενόψει του του ότι χθες δεν είχα επίσημο κείμενο του συντάγματος. Καταθέτω λοιπόν, για τα πρακτικά, το επίσημο κείμενο του συντάγματος των Σκοπίων, όπου φαίνεται και αποδεικνύεται ότι η συνταγματική πρακτική που ακολουθείται στη χώρα αυτή, είναι να μην ενσωματώνονται και να μην κωδικοποιούνται οι αναθεωρήσεις στο κείμενο αλλά να παρατίθενται στο τέλος του ιστορικού κειμένου που παραμένει αναλλοίωτο.

Μολονότι επίσης το έχω πει πολλές φορές το επαναλαμβάνω επειδή βλέπω να διαστρεβλώνεται. Έχω καταθέσει και το σύνολο των συνταγματικών τροποποιήσεων σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών που περιλαμβάνεται στη ρηματική διακοίνωση», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr