ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός διασύνδεσης των νησιών με την Τουρκία»

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός διασύνδεσης των νησιών με την Τουρκία»

«Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός διασύνδεσης των νησιών με την Τουρκία» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, διαψεύδοντας τα σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, ο υπουργός τόνισε ότι το θέμα απασχόλησε «άσκοπα και ανεύθυνα» τον ελληνικό Τύπο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι δρομολογείται η σύνδεση ηλεκτρικής ενέργειας των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, καθώς πρώτα θα συνδεθούν οι Κυκλάδες, μετά η Κρήτη και κατόπιν τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σημείωσε ακόμη ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι απαραίτητη με δεδομένο ότι κάθε χρόνο η μεταφορά καυσίμων στα νησιά κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο περί τα 500 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους πόρους του πράσινου ταμείου και το ενδεχόμενο να καλύψουν μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι αυτό θα συνέβαινε μόνο «σε ακραίες καταστάσεις» και πρόσθεσε ότι από την πλευρά του υπουργείου «δεν υπάρχει τέτοια διάθεση» καθώς, όπως ανέφερε, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει «να πορεύεται με άλλους τρόπους».