ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel για Παπανδρέου: Το αστέρι της βραδιάς!

Spiegel για Παπανδρέου: Το αστέρι της βραδιάς!

Σε περιγραφή κοσμικής τελετής παρά πολιτικής συνεδρίασης παραπέμπει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel που μεταφέρει το κλίμα από τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου ως... «το αστέρι της βραδιάς».

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Ο Παπανδρέου μεταφέρει στους πράσινους “γκλάμουρ”», ο υπογράφων υποστηρίζει ότι «οι πράσινοι λατρεύουν τον Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να βρίσκεται στο συνέδριο μαζί με δύο ακόμα στελέχη, ακριβώς στις εννέα το βράδυ, να περπατά ανάμεσα στους φύλακες και τους υπαλλήλους που ψιθυρίζουν και να είναι, αν και πρώην πρωθυπουργός, το «αστέρι της βραδιάς».

«Ποιος δεν θα ήθελε να ακούσει τον λόγο του ανθρώπου που θα θυσίαζε την καρέκλα του για την τύχη της Ελλάδας στη νομισματική Ένωση;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος. «Οι πράσινοι τον λατρεύουν».

«Φοράει μπλε κουστούμι και μοβ γραβάτα και μιλώντας άψογα αγγλικά λέει ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή χώρα που για καιρό παραμένει αδύναμη, ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και... καταχειροκροτείται».

«Αρκετά με το glamour του Παπανδρέου...», κλείνει το άρθρο, «αύριο έρχεται στο βήμα και ο Γερμανός σοσιαλιστής Winfried Kretschmann».