ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Σε διαγράφω αν δεν παραδώσεις την έδρα μέχρι αύριο

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Σε διαγράφω αν δεν παραδώσεις την έδρα μέχρι αύριο

Σηκώθηκε και έφυγε ο βουλευτής, εμφανώς εκνευρισμένος.

Σε κλίμα… πένθους συνεδρίασε εκτάκτως στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Οι ελάχιστοι βουλευτές που έχουν απομείνει, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο Κοινοβούλιο και κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κόμματος.

Κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντες και για δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
«Δεν θα αργήσουμε», είπε μόνο ο Πάνος Καμμένος εμφανώς δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αντιμετωπίζεται σαν ξένο σώμα και μάλιστα όταν μπήκε στην αίθουσα δεν αντάλλαξε ούτε καλημέρα με τους υπόλοιπους.

Κάθισε απέναντι από τον Πάνο Καμμένο και κοίταζε συνεχώς το κινητό του, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει έτσι την έκδηλη αμηχανία.

Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο, φρόντισε να δώσει τελεσίγραφο στον βουλευτή λέγοντάς του: «Θανάση, αν δεν παραδώσεις την έδρα μέχρι αύριο θα διαγραφείς».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος τη στιγμή εκείνη σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε τα πράγματά του και αποχώρησε.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, στην οποία οι δύο τους δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ο κ. Παπαχριστόπουλος θα διαγραφεί με οποιοδήποτε κόστος κι αν έχει αυτό για το κόμμα μου».

Όπως είπε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή άλλη παράταση και δεν υπάρχει πιθανότητα να διατηρήσουν ως μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ βουλευτή που θα εκτελέσει τη Μακεδονία.

Η συνεδρίαση κράτησε ελάχιστη ώρα και αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, ώστε να αναλάβει την ευθύνη ο πρωθυπουργός και ο Τέρενς Κουίκ για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Ο κ. Κουίκ να αποφασίσει αν θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης των αποστατών», είπε.

«Ανθρωπάκια» και «σκουπιδαριό»

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έφτασε τελευταίος στη συνεδρίαση της ΚΟ, κάθισε απέναντι από τον Πάνο Καμμένο και μακριά από τους υπόλοιπους βουλευτές, κοιτώντας συνεχώς το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ίδιος θεωρείται ήδη «ξένο σώμα» στους ΑΝΕΛ και βρίσκεται με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας ο ίδιος στο Newsbomb.gr είχε ξεκαθαρίσει πως θα παραιτηθεί μέχρι την Παρασκευή και είχε κάνει λόγο για «ανθρωπάκια» και «σκουπιδαριό» που δεν μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR