ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση «βόμβα» - Εκπλήξεις και ανατροπές

Νέα δημοσκόπηση «βόμβα» - Εκπλήξεις και ανατροπές

Προβάδισμα 5,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 

Η διαφορά παραμένει σταθερή συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, στο αποτέλεσμα αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί συνολικα κατά έντεκα μονάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, από οκτακομματική που είναι σήμερα από οκτακομματική σήμερα, γίνεται πλέον πεντακομματική.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 0%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Άλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.

Ο ένας στους δύο (53%) απ’ όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνει ότι σε ποσοστό 80% και άνω θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 76%, κάτι που δείχνει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία, οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 23% των 17-34 ετών, το 24% των 35-54 ετών και το 26% των άνω των 55 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Ν.Δ. είναι: 28%, 25% και 36%.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Σχετικές ειδήσεις