ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έβαλε τους ανασφάλιστους στο ΕΣΥ - Συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έβαλε τους ανασφάλιστους στο ΕΣΥ - Συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ
Σειρά επαφών του προέδρου της ΝΔ με φορείς από το χώρο της Υγείας

Προτεραιότητα στο νοσηλευτικό τομέα και στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θα δώσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τη Δευτέρα (11/02/2019).

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ, αναγνώρισε τις μεγάλες ανάγκες του δημοσίου συστήματος υγείας και επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα επιστρέψει στο ΕΣΥ, όσα χρήματα εξοικονομήσει από την ορθή διοίκηση του συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν του αρέσει να περιγράφει την κατάσταση με πιο μελανά χρώματα από όσο της αναλογούν, επισήμανε, όμως, πως από την εμπειρία του από πολλές επισκέψεις που έχει κάνει σε δημόσια νοσοκομεία, εκ των οποίων πολλές είναι και αρκετά αθόρυβες και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, δυστυχώς η κατάσταση την οποία βλέπει απέχει πάρα πολύ από την κατάσταση που περιγράφει η κυβέρνηση. «Νομίζω αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν και οι χρήστες του συστήματος υγείας και η οποία δεν τιμά το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό. Η εικόνα είναι μία εικόνα ενός συστήματος, το οποίο φτάνει πια στα όριά του, αν δεν τα έχει ήδη ξεπεράσει» παρατήρησε.

Εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ δε, υπογράμμισε πως η ένταξη των ανασφάλιστων πολιτών στο ΕΣΥ, έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με την ΠΟΕΔΗΝ ήταν η πιο πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ενός διευρυμένου κύκλου επαφών που έχει εγκαινιάσει η ΝΔ με όλους τους σημαντικούς φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο της Υγείας, ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματός της.

Η αρχή είχε γίνει με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια είδε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, έθεσε μεταξύ άλλων, το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας, τονίζοντας το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται το σύστημα υγείας με τις δημόσιες δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ, πολύ κάτω από τα μέσο ευρωπαϊκό όρο (7% του ΑΕΠ. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι προτεραιότητα για τη ΝΔ αποτελεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρόληψη, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά και η εκπαίδευση των γιατρών και η αποφυγή μετανάστευσης των νεότερων επιστημόνων.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ). Ο ΠΣΦ ζήτησε να προβλεφθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ η αναβάθμιση του ρόλου του φυσικοθεραπευτή, τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΤΟΜΥ, Κ.Υ. κ.λ.π) όσο και στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια (δημιουργία τμήματος φυσικοθεραπείας στα Νοσοκομεία). Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη διάκριση σε βάρος των φυσικοθεραπευτών που γίνεται στις Δημόσιες Δομές Υγείας, με την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις