ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα άκρα η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου: Η μήνυση, τα απειλητικά SMS και οι καταγγελίες

Στα άκρα η κόντρα Κοτζιά - Καμμένου: Η μήνυση, τα απειλητικά SMS και οι καταγγελίες
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τη Δευτέρα (18/02/2019) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί το αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

Επίσης, συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις άνω άδικες πράξεις.

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει», αναφέρει ο κ. Κοτζιάς και συμπληρώνει ότι «Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίηση μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε την πολυσέλιδη αναφορά του μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του Χρήστου Κουτσονάσιου, ο οποίος είναι και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω. Αφού αρχικά αναφέρεται εκτενώς σε απειλές και πιέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη συνέχεια προβαίνει σε ειδική μνεία συκοφαντικών αναφορών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας τόσο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος με 50 εκατ. ευρώ, όσο και για παράνομες αναθέσεις από το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και για κατάχρηση σε απόρρητα κονδύλια για ποσά που χαρακτηρίζονται εξωφρενικά και ανύπαρκτα.

Παρόντες στον Άρειο Πάγο ήταν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω, Γιώργος Σακελλαρίου και Μιχάλης Κόκκινος, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Για όλα αυτά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί υπεύθυνο - και το αναφέρει- τον Πάνο Καμμένο στον οποίο αποδίδει την ευθύνη και για όσα έχει πεί εναντίον του ( συμβάσεις για βίζες, απόρρητα κονδύλια) αλλά τον θεωρεί και ηθικό αυτουργό για τις επιθέσεις που δέχεται.

Αναλυτικά η αναφορά του κ. Κοτζιά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας».

Η συνέχεια, όπως σημειώνει, ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του: «Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου». Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια».

Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

α) Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε ομως, λεει ο κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

β) Ότι έκλεψε από τα απόρρητα ποσό που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

O πρωήν υπουργό Εξωτερικών σημειώνει για τα δύο παραπάνω ότι: «πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

γ)Το τρίτο ψέμα σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά ήταν ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών.

Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιάς, διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα», σημειώνει. Ο κ. Κοτζιάς και καταλήγει: «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Τα SMS Καμμένου σε Κοτζιά: «Τώρα θα απολογηθείς αλήτη - Θα σε τελειώσω»

Την ίδια στιγμή, σειρά μηνυμάτων που φέρεται να έλαβε στο κινητό του από τον Πάνο Καμμένο, επικαλείται, εξάλλου, στη μηνυτήρια αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Νίκος Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς επικαλείται ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο απειλητικά sms από τον κ. Καμμένο.

Τα επίμαχα μηνύματα

Στις (15/07/2018) και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο:

«Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝ.ΕΛ. θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Το δεύτερο μήνυμα το έλαβε στις (30/09/2018) και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους:

«Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα… αλήτη» και αμέσως μετά στις 20.32 της ίδιας μέρας, «... μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τη Δευτέρα (18/02/2019) ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Και η αντίδραση Καμμένου

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Καμμένος, μέσω Twitter, χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά «μόνιμα δοτό και ουδέποτε εκλεγμένο αρχηγό του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ», και δηλώνει έτοιμος να καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που, όπως λέει «τόσο φοβάται».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Ανοιξιάτικη η Τρίτη - Έρχεται ραγδαία επιδείνωση (pics)

«Μακάβρια» πτήση: Όλοι οι επιβάτες ήταν νεκροί!

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Newsbomb.gr: Οι πολίτες να πουν «όχι» στον δικομματισμό

Σχετικές ειδήσεις