ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Αυτός είναι ο υποψήφιος της ΝΔ που έβριζε τον Καραμανλή (pics)

Ευρωεκλογές 2019: Αυτός είναι ο υποψήφιος της ΝΔ που έβριζε τον Καραμανλή (pics)
Ένα όνομα στάθηκε σαν… αγκάθι στο λαιμό ορισμένων στο κόμμα

Δυσφορία στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν προκαλέσει ορισμένες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η προσπάθεια για «άνοιγμα» προς το χώρο όπου κινούνταν το «Ποτάμι» δημιουργεί εντάσεις στη Συγγρού, με το «καραμανλικό» μπλοκ, αλλά και το «σαμαρικό» να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των 15 νέων υποψηφίων της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, ένα όνομα στάθηκε σαν… αγκάθι στο λαιμό ορισμένων στο κόμμα.

Ο λόγος; Η στάση του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε κείμενό του μάλιστα την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής και βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, είχε ταχθεί υπέρ του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» καθυβρίζοντας μάλιστα τον τότε πρωθυπουργό.

«Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της πΓΔΜ ως "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"»; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;», αναρωτιόνταν τότε και κατηγορούσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκείνη την εποχή, δηλαδή την Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το επιχείρημα που χρησιμοποιεί, περί σφετερισμού της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, δεν μπορεί να θεμελιωθεί!

Δείτε στην Gallery του Newsbomb.gr ποιος είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις