ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παγουλάτος: Ο επικρατέστερος για κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γ. Παγουλάτος: Ο επικρατέστερος για κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ένα νέο πρόσωπο ετοιμάζεται να προστεθεί στη μεταβατική κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου και μάλιστα σε ένα από τα σημαντικότερα πόστα, αυτό του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής Οικονομικών κ. Γιώργος Παγουλάτος αναμένεται να αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, ωστόσο οι ακριβείς του αρμοδιότητες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Ο κ. Παγουλάτος αρθρογραφεί εδώ και πολλά χρόνια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ παράλληλα διατηρεί προσωπικό blog.

Ποιος είναι ο Γ. Παγουλάτος

Ο Γιώργος Παγουλάτος είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επισκέπτης Καθηγητής στο Collège d’ Europe, Bruges, Βέλγιο.

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μάστερ και διδακτορικό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (1997), όπου ήταν Rhodes scholar. Διετέλεσε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ (1998-99) με αντικείμενο τη συγκριτική οικονομική πολιτική.

Είναι μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (EUI) της Φλωρεντίας, και έχει διατελέσει μέλος διαφόρων διοικητικών και επιστημονικών συμβουλίων. Από το 2007 αρθρογραφεί τακτικά στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή. Άρθρα και απόψεις του αναφέρονται συχνά στα διεθνή ΜΜΕ.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων το Greece’s New Political Economy: State, Finance and Growth from Postwar to EMU (Oxford St. Antony’s Series, Palgrave Macmillan, 2003) που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.