ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Γείτονας κατά δελφίνων

Κώστας Γείτονας κατά δελφίνων

«Ο καθένας από αυτούς θεωρεί τελειωμένο ότι δεν έχει σχέση με τον εαυτό του», η αιχμή Γείτονα, μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», λίγες ώρες μετά τη δήλωση Ραγκούση πως «το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης έχει τελειώσει σήμερα».

«Πάντα υπήρχε εύφορο έδαφος στο ΠΑΣΟΚ για δελφινο-καλλιέργεια. Και τώρα είναι η εποχή που έχουμε τέτοιες εκδηλώσεις, το είπα και προχθές, 12 οι νοματαίοι, καταντήσαμε, 13 οι καπεταναίοι. Εν πάση περιπτώσει εγώ συνιστώ υπομονή σε όλους, καλές οι πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις κρίσης η ματαιοδοξία είναι επικίνδυνη», το σχόλιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, συνιστώντας «να κοιτάξουμε δυο πράγματα, το ένα είναι όλη αυτή η κουβέντα, για το ΠΑΣΟΚ να μην αποδυναμώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου για να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία, κάτι που το θέλουμε όλοι, και το δεύτερο είναι να πάμε συντεταγμένα στα όργανα για να διατηρήσουμε την ενότητα και να βγάλουμε κάτι το καλύτερο. Ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει μια συζήτηση στα όργανα πέρα από πρόσωπα για το πώς θα πάμε στον κόσμο. Πρέπει να πάμε με μια πολιτική πρόταση».

Σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, τόνισε πως «αυτές είναι κουβέντες στελεχών, τις βλέπω γραμμένες, τι θα πει τελειώνω και τι θα πει αρχίζω; Στην πολιτική ζωή υπάρχει μια συνέχεια, με σταθμούς. Υπάρχει ένας σταθμός αυτή τη στιγμή, έχουν αλλάξει βασικά δεδομένα, και για τον κόσμο και για την Ευρώπη, και για τις συντηρητικές δυνάμεις και για την σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να απαντήσουμε με μια νέα πρόταση, πειστική στον κόσμο, και στην Ελλάδα μετά από όσα συνέβησαν, θα πρέπει να πει το ΠΑΣΟΚ ποια είναι η νέα του φυσιογνωμία, και τι καινούριο προτείνει, για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση... Ο καθένας από αυτούς θεωρεί τελειωμένο ότι δεν έχει σχέση με τον εαυτό του. Εμένα δεν μου αρέσει αυτό», σημείωσε ο Κώστας Γείτονας, τονίζοντας πως χρειάζεται μια συντεταγμένη κουβέντα, και πως «δεν μπορεί να περιοριστούμε σε κινήσεις κορυφής από τη μια μεριά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν την προβολή της δικής τους υποψηφιότητας, ερήμην των πολιτών, και από την άλλη πάλι γιατί δεν είμαστε μόνο στο ΠΑΣΟΚ έξω από το ΠΑΣΟΚ προς τα αριστερά κάτι γυρολόγοι της πολιτικής βλέπω τώρα τελευταία να θέλουν να παραστήσουν τους προξενητές ή αν θέλεις και τους συμπεθέρους σε ένα γάμο κέντρου και αριστεράς. Όλα αυτά ερήμην της κοινωνίας. Πολιτική γίνεται με όρους κοινωνίας».