ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέψεις για Τσακαλώτο στη θέση του Επιτρόπου

Σκέψεις για Τσακαλώτο στη θέση του Επιτρόπου
Η ευρύτερη αποδοχή του υπουργού Οικονομικών ήταν ο λόγος που βρέθηκε το όνομα του στη λίστα των βασικών υποψηφίων / Πηγή: Eurokinissi

Η επιλογή του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν θεωρείται ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας «κλείνει» προς την απόφαση για διεξαγωγή των εκλογών τον Οκτώβριο.

Επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου να είναι πρόσωπο προερχόμενο από την Αριστερά και αν αυτό είναι εφικτό από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αλέξη Τσίπρα η θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη ενώ εντός πενταετίας πολλά μπορούν να αλλάξουν και στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece ένα από τα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά είναι αυτό του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η συζήτηση βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο καθώς το όνομα του κ. Τσακαλώτου έχει εξεταστεί μόνο σε πολύ κλειστό κύκλο, όμως αρκετοί θεωρούν ότι ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει πολλά από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

To σημαντικότερο από αυτά είναι ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι από τα λίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ευρύτερη πολιτική αποδοχή εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης

Αποκλειστικο - Ιδού το βίντεο της ντροπής: Οπαδοί του Ολυμπιακού μαχαιρώνουν 22χρονη κοπέλα

«Βόμβα» Ταουξή στο Newsbomb.gr: «Δεν θα πάει κανείς φυλακή για τους 100 νεκρούς στο Μάτι»

Σχετικές ειδήσεις