ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα στις αγορές με πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Μήνυμα Τσίπρα στις αγορές με πρόωρη αποπληρωμή δανείων
O πρωθυπουργός εξετάζει την δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας/ Πηγή: Eurokinissi

Να δείξει στις αγορές ότι η Ελλάδα προχωρά με ταχύτητα στην κανονικότητα και ταυτόχρονα στην κοινωνία ότι αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στους αριθμούς, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας με μια «κίνηση ματ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εξετάζει την δυνατότητα να αποπληρώσει τα δάνεια του ΔΝΤ κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται αυτή την ώρα σε συζητήσεις με αρκετά μέλη του Eurogroup που ήδη βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου αφορά ένα ποσό της τάξης των 3,7 δις ευρώ από τα 9,7 δις που οφείλει στο σύνολο η χώρα από τα δάνεια του ΔΝΤ και τα οποία έχουν ένα μεγάλο επιτόκιο που κυμαίνεται περίπου στο 5,31%.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανίσει ότι η ελληνική οικονομία ενισχύεται στέλνοντας μήνυμα στις αγορές ιδίως και μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο με την δεύτερη επιτυχημένη έκδοση ομολόγων δεκαετούς διάρκειας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις