Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση Ξεπαπαδέα η ΔΗΣΥ

Για αποδεδειγμένη διαπλοκή στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνει λόγο η ΔΗΣΥ και με επίκαιρη ερώτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στη Βουλή διερωτάται για ποιο λόγο δεν έχει ζητηθεί ακόμη η παραίτηση της γενικής γραμματέως κατά της διαφθοράς Νατάσας Ξεπαπαδέα. 
Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση Ξεπαπαδέα η ΔΗΣΥ
2'

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ μετά το δημοσίευμα για τις δραστηριότητες της κ. Ξεπαπαδέα, τις οποίες επί της ουσίας αρχικά επιβεβαίωσε κι η ίδια με γραπτή δήλωσή της, αναφέρει ότι η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα, όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης.

«Σήμερα, δε, είναι απαράδεκτο, αλλά και πολιτικά ύποπτο, το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμα η παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, όταν ο κ. Μ. Πετσίτης εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Σ. Παναγιώτου, συνεργατών του Κύπριου δικηγόρου Α. Αρτεμίου, του εντολέα της κας Ξεπαπαδέα. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο αγγίζει τη λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνδέεται με πολιτικά πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος», σημειώνει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ανέφερε πως η Νατάσα Ξεπαπαδέα, πληρεξούσια δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του και κατόπιν ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Αν. Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας Δικηγόρου του κ. Αρτεμίου;

2. Γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο Υπουργός δε ζήτησε την παραίτηση της κας Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση;

Πηγή: Cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή