ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για την παρέα Πετσίτη: Η Γραμματέας Διαφθοράς, δικηγόρος σε δουλειές του Αρτεμίου

Νέες αποκαλύψεις για την παρέα Πετσίτη: Η Γραμματέας Διαφθοράς, δικηγόρος σε δουλειές του Αρτεμίου
Πηγή: Eurokinissi

Νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Μανώλη Πετσίτη οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις και να συζητηθούν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Η στενή συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και νυν Γενική Γραμματέας Διαφθοράς, Αναστάσια Ξεπαπαδέα, ήταν συνεργάτης του Κύπριου δικηγόρου με ειδικότητα στη δημιουργία off shore εταιρειών Αρτέμη Αρτεμίου.

Ο συγκεκριμένος κύπριος νομικός είναι αυτός που συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο περίφημο ταξίδι του στη Βενεζουέλα και συνδέεται άμεσα και με τον στενό φίλο – συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Μανώλη Πετσίτη. Τώρα το πρόσωπο αυτό εμφανίζεται να είχε και επαγγελματικές σχέσεις και με την κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αργότερα έγινε ειδική συνεργάτης του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα τα θέματα της Διαφθοράς. Τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Κι αν για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, τα προβλήματα ξεκινούν όταν αποκαλύπτεται η παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα της κ Αναστασίας Ξεπαπαδέα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η συνεργάτιδα του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος από το 2016 έως και το 2018 της εταιρείας HIMED SOLUTIONS, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το νομικό γραφείο «Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες», στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία. Μάλιστα η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία του Αρτέμη Αρτεμίου

Στην Ελλάδα οι κύπριοι δικηγόροι συνεταίροι του Αρτέμη Αρτεμίου εκπροσωπούνται νομικά στην Ελλάδα, από τον γνωστό πλέον στο πανελλήνιο Μανόλο του Παππά.

Διαβάστε επίσης

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Κινδύνευσαν άνθρωποι - Με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι (vids)

Τα βρήκαν Τσίπρας – Θεοχαρόπουλος: Κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ στις εκλογές

Σχετικές ειδήσεις