ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Κινδύνευσαν άνθρωποι - Με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι (vids)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Κινδύνευσαν άνθρωποι - Με βάρκες η μετακίνηση στο Λασίθι (vids)
Στο Μακρύ Γιαλό οι δρόμοι έχουν βυθιστεί κάτω από το νερό - Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Σητεία
Facebook

Καιρός: Εγκλωβίστηκαν άτομα στην Κρήτη, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα - Κατολισθήσεις και προβλήματα στο οδικό δίκτυο - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στην Αττική

Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» με σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής (05/04), με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη με έκτακτο δελτίο για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα (08/04).

Λόγω της κακοκαιρίας, πλημμύρισαν δρόμου και γεφύρια, ενώ οι Aρχές βρίσκονται επί ποδός.

Κρήτη: Κινδύνευσαν 11 άνθρωποι από τις πλημμύρες

«Δοκιμάζεται» πάλι η Κρήτη από την κακοκαιρία, αυτή τη φορά το ανατολικότερο τμήμα της που από το πρωί σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Χείμαρροι διασχίζουν πόλεις και χωριά, μνημεία κινδυνεύουν με κατάρρευση ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ έχουν κληθεί ν’ αντιμετωπίσουν τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού συνολικά έντεκα ατόμων, μεταξύ αυτών παιδιά και ηλικιωμένοι.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν εκείνη στα Πιλαλήματα όταν τρεις ενήλικες κι ένα παιδί ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά που έφταναν τα τρία μέτρα σε ύψος.

Απίστευτες εικόνες και από την 100 ετών μνημειακή γέφυρα του Μύρτου που κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Δείτε ο βίντεο:

Σύμφωνα με την πυροσβεστική και τα έντεκα άτομα βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγεία τους ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού έλαβαν μέρος έξι οχήματα με δεκαέξι πυροσβέστες και πέντε άτομα από την ΕΜΑΚ.

Μακρύς Γιαλός: Μόνο με βάρκες η μετακίνηση

Απίστευτες εικόνες και στο Μακρύ Γιαλό όπου τα πάντα βυθίστηκαν κάτω από το νερό.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι μετατράπηκαν σε κανάλια και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Κατολισθήσεις στη Βιάννο, διακοπή της κυκλοφορίας

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Μάλιστα για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε, από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών:

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Ρόδο

Σε «ποτάμια» έχουν μετατραπεί δρόμοι και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ρόδου, εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, η συνεχιζόμενη βροχόπτωση από τα ξημερώματα έχει πλημμυρίσει το οδικό δίκτυο επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους οδηγούς να αυξάνονται.

Τα όμβρια ύδατα δεν βρίσκουν διαφυγή, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρατηρήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής το πρωί του Σαββάτου (06/04).

Συγκεκριμένα, πρόβλημα αντιμετώπισαν η Ραφήνα, το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς και η Παλλήνη, ενώ τέσσερις γραμμές ηλεκτροδότησης τέθηκαν εκτός λειτουργίας στην Αττική αφήνοντας δίχως ρεύμα Κερατέα, Ανθούσα, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδα και Κακιά Θάλασσα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι συνεργεία του εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησαν από τη νύχτα, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές όπως η Παλλήνη και τα Γλυκά Νερά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε πανικό ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ πωλούν το αεροσκάφος του μέλλοντος στην Ελλάδα - Δείτε το!

Χαμός στο Survivor: Νεύρα με Δαλάκα - Ατακάν - Το σχόλιο που «πάγωσε» τους πάντες (pics)

Σχετικές ειδήσεις