ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν ξέρω αν θα πάρω Νόμπελ Ειρήνης, αλλά ο Μητσοτάκης θα πάρει Νόμπελ Αστοχίας

Τσίπρας: Δεν ξέρω αν θα πάρω Νόμπελ Ειρήνης, αλλά ο Μητσοτάκης θα πάρει Νόμπελ Αστοχίας
EUROKINISSI

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Η Προοδευτική Συμμαχία θα δημιουργήσει χώρους υποδοχής των προοδευτικών πολιτών. Η Συμμαχία δεν εξαντλείται στην εκλογική μάχη, κοιτάζει το μέλλον στην διαμόρφωση συνθηκών προοδευτικής διακυβέρνησης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Βασικός στόχος στη μάχη που έρχεται είναι να φτάσει η αλήθεια σε κάθε σπίτι», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες αλλά σε επαφή με τον ελληνικό λαό». «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό που θέλει να επιστρέψει στη νομή της εξουσίας και να γυρίσει την χώρα πίσω», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους «χορηγούς του» αλλά και στα ΜΜΕ, την αναπαραγωγή «τοξικής προπαγάνδας» και fake news.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς καταστροφολογεί, προέβλεπε όχι μόνο την καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την καταστροφή της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τα δεκαετή ομόλογα άγγιξαν ιστορικό χαμηλό», συμπλήρωσε, απαντώντας «στην καταστροφολογία» του προέδρου της ΝΔ.

«Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το '11 ως το '14 κατά 5.258 ευρώ . Ενώ τα έτη '15 – '16, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη», συνέχισε.

Επιτιθέμενος στον κ. Μητσοτάκη για τη στάση του έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επιχειρηματολογία που στηρίζεται στο ψέμα». «Δεν ξέρω αν με τον Ζόραν Ζάεφ πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης, πάντως, αν υπήρχε Νόμπελ άστοχων προβλέψεων και καταστροφολογίας θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: 30χρονος σκότωσε σύζυγο και παιδιά - «Είμαι δικαιολογημένος στα μάτια του Θεού»

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2019: Δείτε ΕΔΩ πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές

Σχετικές ειδήσεις