ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχώρηση Παπανάτσιου για τον αιγιαλό: Αποσύρθηκαν οι προβληματικές διατάξεις για τα αυθαίρετα

Υποχώρηση Παπανάτσιου για τον αιγιαλό: Αποσύρθηκαν οι προβληματικές διατάξεις για τα αυθαίρετα
Δείτε τι αλλάζει
EUROKINISSI

Άτακτη υποχώρηση από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία απέσυρε τις προβληματικές διατάξεις που προέβλεπαν, εκτός των άλλων, νομιμοποίηση μελλοντικών αυθαιρέτων στον αιγιαλό.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, η υφυπουργός υποστήριζε ότι η τροποποίηση του νόμου για τον αιγιαλό ήταν νόμιμη και λογική ενώ μετά από συνάντηση που είχε γίνει με εκπροσώπους του WWF, κύκλοι της Κατερίνας Παπανάτσιου υποστήριζαν πως είχαν συμφωνήσει, για να διαψευστούν στην συνέχεια.

Εν τέλει και μετά και την προειδοποίηση από την επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου ότι ρυθμίσεις που προωθούνταν είναι αντισυνταγματικές, η Κατερίνα Παπανάτσιου υποχρεώθηκε να τις αποσύρει.

Μεταξύ άλλων απέσυρε τη ρύθμιση η οποία όριζε ότι «μπορεί να εξαιρούνται από την κατεδάφιση, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική η ειδική διάταξη με απόφαση του υπουργού οικονομικών έργα που κατασκευάστηκαν μετά την 28η Ιουλίου 2011 αν αφορούν έργα και δραστηριότητες που εξυπηρετούν σκοπούς εθνικής άμυνας και ασφάλειας, έργα εθνικής σημασίας, έργα υποδομής δικτύων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένων των έργων ΑΠΕ».

Παράλληλα διαγράφηκαν σωρεία αναφορών σε «εξαίρεση από κατεδάφιση» με την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων θα διασώσει το νομοσχέδιο από πιθανή κατάπτωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ταυτόχρονα και πάλι μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων και με τη διευκρίνιση ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν αδειοδοτεί επήλθε νέα αλλαγή με την οποία η φράση «αδειοδότησης» αντικαθίσταται από τη φράση παραχώρηση χρήσης.

Κύκλοι του WWF εκφράζουν ικανοποίηση για τις εξελίξεις καθώς όπως σχολιάζουν στο CNN Greece με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής αποσύρονται όλα τα προβληματικά σημεία. Παρόλα αυτά διατηρούν επιφυλάξεις «μέχρι να δούμε όλες τις αλλαγές όπως κατατέθηκαν στην Βουλή».

Δείτε στη gallery όλες τις αλλαγές στο νομοσχέδιο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Έπαθαν ΣΟΚ όταν κοίταξαν στο βυθό (pics)

«Βρέχει» χιλιάδες ευρώ τις επόμενες μέρες - Πόσα λεφτά θα πάρετε

Σχετικές ειδήσεις