Άρση ασυλίας Λοβέρδου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις - Στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Άρση ασυλίας Λοβέρδου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
1'

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά και από αίτημα του ίδιου του βουλευτή της ΔΗΣΥ.

Η διαδικασία ακρόασης του πρώην υπουργού, για τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας του προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, διήρκησε μόλις 1,5 λεπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (σ.σ. βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ. ευθύνη υπουργών) και πως επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του «για να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο» με τους συκοφάντες του και αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος του.

Σημείωσε δε, πως δεν θα ακολουθήσει την οδό που έχουν ακολουθήσει άλλοι υπουργοί όταν ζήτησαν να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας καίτοι ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα. ​

Διαβάστε επίσης:

Eκλογές 2019: Ο Τσίπρας ποντάρει σε αφορολόγητο και 13η Σύνταξη

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή