ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα σε πάω μέχρι τέλους - Μητσοτάκης: Εγώ δεν μπαινοβγαίνω σε κότερα

Τσίπρας: Θα σε πάω μέχρι τέλους - Μητσοτάκης: Εγώ δεν μπαινοβγαίνω σε κότερα

Ψήφος εμπιστοσύνης - Βουλή: Ξέφυγε από κάθε όριο η κόντρα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όλα άρχισαν όταν στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, με αφορμή τις φωτογραφίες από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν πολιτική κόντρα: «Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλανοπράσινα νησιά του Ιονίου. Αντί να λένε "Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός" θα λένε "Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος". Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου».

Τσίπρας: Παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου

Η αναφορά αυτή του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα.

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της δευτερολογίας του στη Βουλή.

«Κύριε Μητσοτάκη, σε αυτόν τον τόπο τίποτε δεν κρύβεται. Σε ό,τι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω, ούτε οι καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;», πρόσθεσε.

«Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κα. Παναγοπούλου. Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα και σέλφι με το προσωπικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας. Εγώ δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας το επίπεδο της πολιτικής σε επίπεδο Στέφανου Χίου; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο».

«Από τον Αύγουστο του 2018 κάνετε τυμβωρυχία σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ κι έτσι νομίζετε ότι θα αλλάξετε την ατζέντα πηγαίνοντας στις εκλογές. Το ίδιο επιχειρήσατε να κάνετε και με τον Πολάκη», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πρώην συνεργάτη της ΝΔ, Νίκο Γεωργιάδη, λέγοντας: «Δεν πάθατε κανένα σοκ για τον συνεργάτη σας που καταδικάστηκε για παιδεραστία».

«Είστε πολύ λίγος κύριε Μητσοτάκη για να μιλάτε για ηθική σε εμένα. Θα σας πάω μέχρι τέλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο:

Μητσοτάκης: Η οικογένειά σου έκανε περιουσία με τη χούντα

Στους ίδιους υψηλούς τόνους απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το ποιος έχει καθορίσει εδώ και 3,5 χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλά, όταν βάζετε τας άθλια έντυπά σας να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα, αλλά τη σύζυγό μου. Δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα αλλά τη σύζυγό μου και τολμάτε σήμερα να επικαλείστε τις οικογένειες. Όλοι έχουμε παιδιά και μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, όταν έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπούλου είχατε δικαίωμα να πάτε, αλλά όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι».

«Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι, η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος εμπιστοσύνης: Άγρια σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή (vids)

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Θα το πιείς το πικρό ποτήρι και θα ψηφίζεις τα μέτρα ένα - ένα»

Μητσοτάκης: Νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος - Το ηθικό πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου

Σχετικές ειδήσεις