ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ταυτίζεστε με την φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ταυτίζεστε με την φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας
EUROKINISSI

Μία ακόμη σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να προκηρύξει «εδώ και τώρα» εκλογές. Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ, ενώ μετά έκανε διακοπές στα κρυφά σε πανάκριβα κότερα. «Προκαλεί θλίψη η επιλογή σας να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με ένα λεκτικό λάθος του Νίκου Βούτση, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ξεκίνησε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φανταστική και ξεκαθάρισε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην αριστερά. «Εσείς το μόνο που έχετε κάνει είναι να παράγετε μιζέρια» είπε σημειώνοντας πως κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο.

Αναφέρθηκε σε μια κυβέρνηση που έχει απεριόριστες ανοχές σε συμπεριφορές που δεν χωρούν στην Νέα Δημοκρατία. «Που θα ήταν αδιανόητες σε μια φυσιολογική χώρα», όπως είπε.

Παραδέχθηκε ότι η συζήτηση την Τετάρτη (08/05/2019) εκτραχύνθηκε και ότι δεν είναι αυτό το ήθος του. «Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια μου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο τρόπος που πολιτεύεται δε θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα δίστιχο από το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Φοβάμαι» και αναφέρθηκε στις αλήθειες που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση.

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης, αυτό κατάλαβα από αυτή τη συζήτηση» υποστήριξε και τόνισε πως ήταν επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγηθούμε εδώ, καθώς δε ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει ή θα μπορούσε να τον αποπέμψει.

Άδειασε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χρήση της φωτογραφίας που έκανε συνδέοντας τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη Χούντα.

Εκτίμησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. «Ο κύριος Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του» είπε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη (08/05/2019).

«Κύριε Τσίπρα, όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα δε θίγετε εμένα αλλά το αξίωμα σας. Και όταν σας μιλώ στον πληθυντικό δεν το κάνω από σεβασμό αλλά γιατί σέβομαι το αξίωμά σας και το κοινοβούλιο» τόνισε, ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι τον περιφέρουν σαν γλάστρα.

Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό αλλά πολιτική συζήτηση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδιωτική ζωή και όλα πρέπει να είναι διαφανή.

«Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τις σχέσεις τους με την ελίτ, πρέπει να είσαι έτοιμος για αντιδράσεις» σημείωσε.

«Η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και μια μεγάλη νίκη όσων υπέστησαν το μπούλινγκ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τον δικαίωσε ο Παύλος Πολάκης για τα περί φασισμού, επικαλούμενος την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού για «δικιά σας δημοκρατία», σημειώνοντας πως η δημοκρατία είναι μία.

«Οι διαφορετικές εκδοχές της δημοκρατίας έχουν αποτελέσει τη βάση των περισσοτέρων ολοκληρωτικών καθεστώτων της ιστορίας» πρόσθεσε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον υπουργό του.

Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα για την Ευρώπη λίγες μέρες πριν τις εκλογές και κατηγόρησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι συγχέει τα ταμειακά διαθέσιμα με τα πλεονάσματα.

«Ποιον θέλετε, ποιον στηρίζετε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;» ρώτησε τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για οπορτουνισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως οι προβλέψεις είναι για τους πολλούς, κάνοντας αναφορά στην οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του κόμματος του για την ασφάλεια τονίζοντας πως δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια και «αυτό αφορά τους πολλούς», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αφήνει ελεύθερους τους μπαχαλάκηδες για να τα κάνουν «γυαλιά - καρφιά».

«Τους καταστήσατε όμηρους των κουκουλοφόρων» είπε ενώ κατηγόρησε την Ξένη Δημητρίου για την δημοσιοποίηση της απόφασής της να διερευνήσει τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χαρακτήρισε την 13η σύνταξη προεκλογικό επίδομα με στόχο να ανακόψει ο ΣΥΡΙΖΑ την συντριβή του. «Δεν είναι αυτή η συνταγή για να αποκτήσει η χώρα αξιοπιστία στις αγορές» επεσήμανε, συμπληρώνοντας πως οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν μάθει να απατούν και όχι να επαιτούν.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι την 26η Μαΐου θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τον καλωσόρισε στη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα του λαού θα είναι καθαρό και βροντερό. Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών ώστε ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή στις εκλογές για να ορίσουν το μέλλον τους και ανέπτυξε το πρόγραμμα του για την Παιδεία και το συνταξιοδοτικό. Αναφέρθηκε ακόμα στους αγρότες, τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, την οικογένεια.

Ένταση προκλήθηκε όταν απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά την κάλεσε να θυμηθεί ότι βρέθηκαν στην ίδια κυβέρνηση και της ζήτησε να «καλιμπράρει» τις ίσες αποστάσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Άνοιγμα έκανε και στους προδομένους, όπως είπε, του Αλέξη Τσίπρα και τους κάλεσε να δουν την ανανεωμένη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και το πρόγραμμα της.

«Οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα και μπορούν καλύτερα» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης «κρεμάει» τον Κεφαλογιάννη για τη fake φωτογραφία με τον πατέρα του Τσίπρα

Σχετικές ειδήσεις