ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Σαρίδης: Η αυτόνομη πορεία ενός «αντάρτη» της Ένωσης Κεντρώων

Γιάννης Σαρίδης: Η αυτόνομη πορεία ενός «αντάρτη» της Ένωσης Κεντρώων
EUROKINISSI

Αυτόνομη πορεία ακολουθεί ο - κατά τα λοιπά - βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Για ακόμα μια φορά διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είχε υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό του 2019 επιτρέποντας σενάρια για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από δύο περίπου μήνες, οι διαταραγμένες σχέσεις του με τον Βασίλη Λεβέντη φάνηκαν να αποκαθίστανται αλλά προφανώς μόνο επιφανειακά.

Υπό άλλες συνθήκες, υποστηρίζουν πηγές του κόμματος, θα είχε διαγραφεί, αυτό όμως θα τίναζε στον αέρα την οριακή κοινοβουλευτική ομάδα. «Συνεχίζει μόνος του μέχρι τις εκλογές. Είναι δική του επιλογή, εμείς δεν θα ασχοληθούμε» σημειώνει στέλεχος του κόμματος στο Newsbomb.gr.

H πρώτη μεγάλη κόντρα με τον Βασίλη Λεβέντη ξεκίνησε την περίοδο της ΔΕΘ και με αφορμή την αντίδραση του συναδέλφου του Δημήτρη Καβαδέλλα ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην επικαιρότητα. Επισκεπτόμενος την ΔΕΘ του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο και εκείνος διαμαρτυρήθηκε. Τότε ο Γιάννης Σαρίδης ζήτησε την αυστηρή του τιμωρία κάτι που ο πρόεδρος του κόμματος αρνήθηκε. Η αντίδραση Σαρίδη ήταν να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση αλλά εν τέλει απλά παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.

Ακολούθησε η ψήφιση του προϋπολογισμού όπου και πάλι διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του αλλά παρέμεινε σε αυτό. Την ίδια περίοδο φούντωναν τα σενάρια περί δημιουργίας νέου σχηματισμού, σενάρια που ποτέ όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μόλις στα μέσα Μαρτίου φάνηκε να αποκαθίστανται οι σχέσεις των δύο ανδρών με τον Σαρίδη να αναλαμβάνει χρέη διευθυντή της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων.

Όμως οι σχέσεις του με το κόμμα είχαν διαταραχθεί οριστικά όπως προκύπτει από τις εξελίξεις. Ο Βασίλης Λεβέντης τον έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για αχαριστία.

Εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα, εντοπίζουν την κόντρα στην πιθανή υποψηφιότητα Λεβέντη στη Θεσσαλονίκη κάτι που σχεδόν αυτόματα θέτει εκτός τον βουλευτή του ακόμα και αν το κόμμα μπει στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό κομματικές πηγές σημειώνουν πως ο Γιάννης Σαρίδης είχε ζητήσει να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο, κάτι που επίσης δεν προχώρησε.

Η απόφαση του βουλευτή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης δεν ξάφνιασε κανέναν ενώ εκτιμάται πως και ο ίδιος είχε ενημερώσει σχετικά το πρωθυπουργικό περιβάλλον. «Η δήλωση του Τσίπρα ήδη από την Τετάρτη δείχνει πως γνώριζε» σημειώνουν κύκλοι από την Ένωση Κεντρώων. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως μεταγραφή. «Δεν έχει γίνει σχετική συζήτηση» απαντούν λακωνικά πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ.