ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μοιράζει επιδόματα με ξεδιάντροπο τρόπο

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας μοιράζει επιδόματα με ξεδιάντροπο τρόπο

Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Κυριακή στις 12:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των Ευρωεκλογών.

Σκληρή κριτική, αποφεύγοντας ωστόσο τις προσωπικές επιθέσεις, άσκησε για ακόμη μια φορά εναντίον του πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ ο ΑλέξηςΤσίπρας θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί, ώστε η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την 13η σύνταξη που παραχωρεί η κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα καυστικός, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας «δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο, μόλις 5 ημέρες πριν από τις εκλογές», τονίζοντας, ωστόσο, ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη 13η σύνταξη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη

Πρόσθεσε δε, ότι «θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών».

Όσον αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα αυξήσει τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα δεχτεί άλλη διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα. Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Γι' αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ερώτηση για την ανομία, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στη Βουκουρεστίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ.

«Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια σε όλη τη χώρα», είπε και προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου. Πρόσθεσε δε, ότι «αυτοί που τα σπάνε στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν».

Σε ερώτηση για την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός «θα είναι υποκριτής αν δεν κάνει δεκτή την τροπολογία μας».

Επισήμανε ότι «η κατάργηση του αφορολογήτου σημαίνει μείον μια σύνταξη για τους συνταξιούχους» και υποσχέθηκε ότι αν δεν την κάνει δεκτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, σχολίασε τις αναφορές του στον κ. Τσακαλώτο. Όπως είπε, αναγνωρίζει πως ο υπουργός Οικονομικών επιλέγει να διατηρεί τους τόνους της αντιπαράθεσης σε χαμηλά επίπεδα, συμπληρώνοντας πως έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Μάλιστα αστειευόμενος, είπε πως ορισμένες φορές τα αστεία του κ. Τσακαλώτου μοιάζουν να έχουν βγει από το ψυγείο.

Πρόσθεσε επίσης ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως είναι κακή και ότι η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση αναφορικά με τους πολλούς και την ελίτ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. «Τα ίδια λένε Όρμπαν και Λεπέν», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Μιλώντας σχετικά με την αντιπαράθεση που ξέσπασε την Τετάρτη στη βουλή μεταξύ του ίδιου και του Πρωθυπουργού, τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχτούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς, και η Κύπρος, και η Ευρωπαϊκή Ένωση»: αυτό απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: «Η Ελλάδα του ’80, τελείωσε» (video)