Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: «Η Ελλάδα του ’80, τελείωσε» (video)

Newsbomb

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: «Η Ελλάδα του ’80, τελείωσε» (video)

Το μήνυμα ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι τόσο το κράτος όσο και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έστειλε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα του '80, που κάποιοι επιθυμούν, τελείωσε.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με το ασφαλιστικό και πώς σκοπεύει να κινηθεί στον τομέα αυτό η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι για να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ώστε να λυθεί η δύσκολη εξίσωση του ασφαλιστικού θα πρέπει κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εκσυγχρονιστούν.

«Θέσεις εργασίας δεν μπορούν να προκύψουν αν η οικονομία στην Ελλάδα αναπτύσσεται με 2%, θέλουμε 4% ρυθμό ανάπτυξης», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση του Newsbomb.gr και της δημοσιογράφου Ευδοκίας Μύτιλη για το ασφαλιστικό και την ανεργία.

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας παίζει ο εκσυγχρονισμός του κράτους και των επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι η φύση της εργασίας αλλάζει και ότι είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε όλοι υπόψη μας.

«Η Ελλάδα είναι απέναντι σε μία ψηφιακή επανάσταση και δεν συμμετέχει», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πετώντας τα καρφιά του προς την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση.

«Εγώ αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι δουλεύουν πια με διαφορετικό τρόπο από ότι δούλευαν μέχρι σήμερα και ότι το κράτος θα πρέπει να διασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες», είπε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, απατώντας στις κατηγορίες της κυβέρνης ότι ο ίδιος είναι κατά του 8ωρου.

Στη συνέχεια έδωσε εργασιακά παραδείγματα, τα οποία, όπως ανέφερε, μπορεί να πηγαίνουν κόντρα στις σημερινές συνθήκες εργασίας, ωστόσο είναι η απόδειξη ότι ο κόσμος αλλάζει. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αν μία επιχείρηση, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, αλλάξει την 5ημερη εργασία σε 7ημερη, με επιχειρησιακή σύμβαση και περισσότερες απολαβές και εργασιακά δικαιώματα, αυτό δείχνει ότι είμαστε σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα του '80 τελείωσε και ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν σκιές, «είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στη δεκαετία του 80, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν πού πηγαίνει αυτός ο κόσμος».

Δείτε τι ανέφερε στο Newsbomb.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

«Ο κύριος Μητσοτάκης στη διακαναλική του συνέντευξη δεσμεύτηκε ότι ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα», αναφέρει στην σκληρή ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στα εργασιακά.

Με αφορμή την ερώτηση του Newsbomb.gr, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας «πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του.

Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί.

Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα ( επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα.

Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό»

Σκληρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την 7ήμερη εργασία μετά από την ερώτηση του Newsbomb.gr

«Θα σκοτώσουμε το γιο σου»: Άρπαξαν ανήλικο και μπούκαραν στο σπίτι του στο Παγκράτι (vid)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved