ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Αχτσιόγλου - Βρούτση για το 7ήμερο του Μητσοτάκη

Κόντρα Αχτσιόγλου - Βρούτση για το 7ήμερο του Μητσοτάκη
Πηγή:Eurokinissi

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη σχετικά με την 7ημερη εργασία, με αφορμή το εργασιακό περιβάλλον στην εταιρία Παπαστράτος. 

Για «γκάφα» και «απόλυτη υποκρισία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ και υποστήριξε ότι υπάρχει κλαδική σύμβαση από το 2018 που «μιλά για 7 ημέρες δουλειά στον κόσμο του τουρισμού».

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του κατέθεσε και τη σχετική σύμβαση στη Βουλή, ενώ επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα ότι σήμερα που κάνει λόγο για εργατική γαλέρα, όταν είχε επισκεφθεί την εταιρία Παπαστράτος είχε εξήρει το εργατικό δίκαιο που τηρείται. Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε μάλιστα, την κατάθεση από τη ΝΔ τροπολογίας για τη μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο της εστίασης, χωρίς εξαιρέσεις.

«Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία, δεν χρειάζεται να το ξαναδιαβάσουμε», σχολίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και επεσήμανε ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν εγκρίνονται από κανένα υπουργό, καθώς θα ήταν αντισυνταγματικό.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας στον Alpha: Ο Μητσοτάκης το… τερμάτισε με το 7ήμερο – Τον Οκτώβριο οι εθνικές εκλογές

Σχετικές ειδήσεις