ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Πούτιν - Κατάταξη έκπληξη για τον Τσίπρα

Δημοσκόπηση: Πιο δημοφιλής ηγέτης στα Βαλκάνια ο Πούτιν - Κατάταξη έκπληξη για τον Τσίπρα
AP images

Κυριαρχία του Βλαντιμίρ Πούτιν σε Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Μεσόγειο καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών στην περιοχή.

Και αν αυτό για κάποιους ήταν αναμενόμενο, σίγουρα προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως στα Βαλκάνια δεύτερος δημοφιλέστερος ηγέτης πίσω από τον Ρώσο πρόεδρο είναι ο Αλέξης Τσίπρας!

Μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει καλή κατάταξη και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου βρίσκεται στην 5η θέση μετά την Μέρκελ, το Μακρόν και τον Σαλβίνι με τον οποίο ισοβαθμούν στις θετικές ψήφους αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει περισσότερες αρνητικές.

Εντυπωσιακά χαμηλή αποδοχή καταγράφει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια ενώ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η θέση του είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που έχουν βαθμολογήσει οι γειτονικές χώρες τον Αλέξη Τσίπρα όπου καταγράφει καλύτερα ποσοστά από ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η µεγάλη έρευνα της Κάπα Research που έγινε για το Έθνος, έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 9.241 πολιτών από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα, πολίτες Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Σερβίας, Ρουµανίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κοσόβου, Ισραήλ, Λιβάνου, Αιγύπτου και Αλβανίας. Το χρονικό διάστηµα της έρευνας µε τη διαδικασία των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεντεύξεων είναι από τις 5 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις