ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για την επίθεση στη Βουλή: Αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια

Βούτσης για την επίθεση στη Βουλή: Αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) όταν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πέταξε καπνογόνα και μπογιές στη Βουλή.

Για «απαράδεκτη» και «αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, καμιά 30αριά άτομα, με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος στράφηκαν κατά του Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξαν τρικάκια ή συνθήματα, διότι -όπως ανέφερε- τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα.

«Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν», επεσήμανε ο κ. Βούτσης, όπως μεταδίδει το cnn.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή - Πέταξαν μπογιές και καπνογόνα