ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο Τσίπρα: «Με τους πολλούς ή με τις ελίτ»

Άρθρο Τσίπρα: «Με τους πολλούς ή με τις ελίτ»

Στις δύο διαφορετικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας που κατατίθενται ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, αναφέρεται με άρθρο του που δημοσιεύεται στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στις κάλπες της Κυριακής οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν το σχέδιο για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός, αφού σημειώνει ότι «στην Ευρώπη σηκώνουν κεφάλι ο φασισμός, ο ρατσισμός, και η ακροδεξιά», υπογραμμίζει την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης και περιγράφει τους πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία την υπερψήφιση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την απόρριψη του σχεδίου της ΝΔ, που αποσκοπεί, όπως τονίζει, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

«Ο δρόμος που προτείνει στον ελληνικό λαό η ΝΔ», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, «είναι δρόμος επιστροφής στο παλιό καθεστώς, στα παλιά συμφέροντα, στις παλιές συνταγές, ακόμα και στα φθαρμένα πρόσωπα, που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια».

«Το δίλημμα για κάθε Έλληνα πολίτη σ’ αυτές τις εκλογές», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, «είναι σαφές: Με τους πολλούς, ή με τις ελίτ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τη ΝΔ».

«Κι αυτό το δίλημμα», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», «ο ελληνικός λαός, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θα το απαντήσει στις κάλπες με τρόπο που δεν θα σηκώνει καμιά αμφισβήτηση».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του:

«Βρισκόμαστε µπροστά σε µια κρίσιµη εκλογική αναµέτρηση. Όχι µόνο για το µέλλον της Ευρώπης, όπου σηκώνουν κεφάλι ο φασισµός, ο ρατσισµός και η ακροδεξιά. Αλλά και για το αύριο της πατρίδας µας. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αποφασιστική και σταθερή στάση της κυβέρνησής του, η Ελλάδα βγήκε από τα µνηµόνια. Απαλλάχτηκε από τον βραχνά του ∆ΝΤ και της επιτροπείας. Μπορούµε πια να χαράξουµε τον δικό µας δρόµο. Τη δική µας πολιτική. Που θα απαντά στις δικές µας κοινωνικές και εθνικές ανάγκες. Ποιον δρόµο όµως; Στα χέρια του κάθε πολίτη, στα χέρια της µεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, βρίσκεται η απόφαση.

Γιατί στο σημερινό κρίσιμο σταυροδρόµι, υπάρχουν δύο προτάσεις, δύο σχέδια, δύο πολιτικές, για τον δρόµο που πρέπει να διαλέξουµε. Η δική µας από τη µια. Και της Ν∆ από την άλλη. Τι θέλουµε και τι έχουµε σκοπό να πράξουµε εµείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συµµαχία είναι φανερό σε όλους. Όχι µόνο από τα λόγια αλλά και από τα έργα µας. Εµείς τραβήξαµε, µαζί µε όλο τον λαό, την κοινωνία και τη χώρα από τον βάλτο όπου την έριξαν οι άλλοι.

Και το κάναµε χωρίς τις µαζικές ανθρωποθυσίες των προηγούµενων χρόνων. Με έγνοια για την κοινωνική πλειοψηφία. Με την κοινωνία όρθια. Μέσα στον ζόφο των µνηµονίων, αξιοποιήσαµε για τον σκοπό αυτόν κάθε µέσο, κάθε ευκαιρία, κάθε δυνατότητα, κάθε ευρώ. Και καταφέραµε να πολλαπλασιάσουµε τις κοινωνικές δαπάνες, να ανατάξουµε την Υγεία και την Παιδεία, να αντιµετωπίσουµε την ανθρωπιστική κρίση, να διανείµουµε το υπερπλεόνασµα στους πιο ευάλωτους ως κοινωνικό µέρισµα. Να σταµατήσουµε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και να το στηρίξουµε µε κάθε τρόπο.

Εμείς επίσης, αµέσως µετά την έξοδο από τα µνηµόνια, αποκαταστήσαµε τις συλλογικές διαπραγµατεύσεις, αυξήσαµε 11% τον κατώτατο µισθό, καταργήσαµε την ντροπή του υποκατώτατου για τους νέους, αποτρέψαµε την περικοπή των συντάξεων. Και πρόσφατα θεσπίσαµε τη 13η σύνταξη, στο πλαίσιο που επιτρέπουν τα οικονοµικά της χώρας, µειώσαµε τον ΦΠΑ στα τρόφιµα και στην ενέργεια, δώσαµε κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη νέων. Επί εννιά µήνες η ελληνική Βουλή ψηφίζει µόνο θετικά µέτρα για τους πολλούς. Μέτρα στήριξης των πολλών, ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών. Η χώρα µπήκε σε µια νέα κανονικότητα. Η ανεργία έχει µειωθεί κατά σχεδόν δέκα µονάδες. Αν µη τι άλλο, οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στην κοινωνική πλειοψηφία να ελπίζει για το αύριο.

Γι’ αυτό το αύριο, το δικό µας σχέδιο έχει, όπως και στα δίσεκτα χρόνια, στο επίκεντρο τον εργαζόµενο, τον µικροµεσαίο, τον αγρότη, τον νέο. Οι νέες οικονοµικές δυνατότητες, οι νέες ευκαιρίες, θέλουµε και επιδιώκουµε να είναι δυνατότητες και ευκαιρίες για τους πολλούς. Οχι για τις ελίτ. Η ανάπτυξη είναι για εµάς προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και η κοινωνική δικαιοσύνη προϋπόθεση της ανάπτυξης.

Στον αντίποδα, το σχέδιο της Ν∆ τροµάζει µε την αγριότητα των µέτρων που περιλαµβάνει. Ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει το οκτάωρο ως αναχρονισµό, θεωρεί τα κοινωνικά επιδόµατα και το κοινωνικό κράτος εµπόδια στην επιχειρηµατικότητα, προτείνει επταήµερη εργασία, υπόσχεται να επαναφέρει το καθεστώς των απολύσεων στο ∆ηµόσιο, εξυµνεί το ασφαλιστικό Πινοσέτ και την εισβολή επιχειρηµατικών συµφερόντων στον χώρο της δηµόσιας Υγείας, και δεν διστάζει να προαναγγείλει το ξήλωµα όλων των κατακτήσεων των τελευταίων χρόνων.

Αυτές οι προγραµµατικές θέσεις, συνδυασµένες µε τον πολιτικό του έρωτα για τους ολιγάρχες και τις ελίτ, έναν έρωτα που του ανταποδίδουν µε τη φανατισµένη και τοξική τους προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά βέβαιο ένα πράγµα. Ότι ο δρόµος που προτείνει στον ελληνικό λαό η Ν∆ είναι δρόµος επιστροφής στο παλιό καθεστώς, στα παλιά συµφέροντα, στις παλιές συνταγές, ακόµα και στα φθαρµένα πρόσωπα, που οδήγησαν στην κρίση και στα µνηµόνια.

Σε µια επιστροφή στους κανόνες του ∆ΝΤ, µε ελληνικό µανδύα. Η θερµή του στήριξη στον Βέµπερ, που έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο πρόσφατο παρελθόν, µε τις περιφρονητικές του απόψεις για την Ελλάδα και τον λαό της και τη συνηγορία του υπέρ του Grexit, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Το δίληµµα συνεπώς για κάθε Ελληνα πολίτη, κάθε δηµοκράτη, σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές. Με τους πολλούς ή µε τις ελίτ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή µε τη Ν∆; Κι αυτό το δίληµµα ο ελληνικός λαός, η µεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, θα το απαντήσει στις κάλπες µε τρόπο που δεν θα σηκώνει καµιά αµφισβήτηση».