Τελευταία δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ λίγες ώρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2019

Newsbomb

EUROKINISSI

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της προεκλογικής περιόδου που διενεργήθηκε από τη Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των αναποφάσιστων φτάνοντας στο 12,2% ενώ η αποχή καταγράφεται στο 4,9%.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του σε σχέση με αντίστοιχη μέτρηση μια εβδομάδα νωρίτερα, αυτό δεν δείχνει αρκετό για να πετύχει την ανατροπή.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 29,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το Κίνημα Αλλαγή στο 6,6%, η Χρυσή Αυγή στο 5,4% και το ΚΚΕ στο 4,8%.

Κάτω του 3% βρίσκεται η Ελληνική Λύση αλλά και η ΜΕΡΑ 25 με τα δύο κόμματα να καταγράφουν 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,1%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πολύ χαμηλά και μόλις στο 54,1% λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 82%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 63,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις στο 16,6%.

Σε κάθε όμως περίπτωση οι ψηφοφόροι δεν είναι αισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση καθώς το 28,7% εκτιμά πως θα βελτιωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 38,7% με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 32,6% δεν φαίνεται να πείθεται από κανέναν.

Οι οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν πείθουν επίσης με το 66,2% να της χαρακτηρίζει «όχι και τόσο & καθόλου σημαντικές».

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν με κριτήριο την εσωτερική κατάσταση και πορεία της χώρας σε ποσοστό 63,3%. Παρόλα αυτά το 73,5% χαρακτηρίζει σημαντικές τις ευρωεκλογές.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20 με 23 Μαΐου σε πανελλαδικό επίπεδο και σε δείγμα 1507 νοικοκυριών. Το στατιστικό λάθος ορίζεται σε 2,5%.

Στις 6,5 μονάδες η διαφορά κατά την MRB

Νωρίτερα στο δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάστηκε μια ακόμα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την MRB σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 6,5%. Η ΝΔ λαμβάνει 29% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Και σ΄αυτή τη δημοσκόπηση το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved