PHOTOS&VIDEOS

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: «Δαγκωτό» Μαυρογιαλούρο! Οι celebrities που ρίχνονται στη μάχη της ψήφου! (photos)

Ευρωεκλογές 2019: «Δαγκωτό» Μαυρογιαλούρο! Οι celebrities που ρίχνονται στη μάχη της ψήφου! (photos)

Ευρωεκλογές 2019: Άφησαν για λίγο το θεατρικό σανίδι, τα τηλεοπτικά πλατό ή τις πίστες και είπαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο «στίβο» της πολιτικής.

Οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Όλοι τους όμως έχουν στο «τσεπάκι» τη δημοφιλία και την αναγνώριση και χρησιμοποιώντας τα ως ισχυρό όπλο, ζητούν την ψήφο του κόσμου για να περάσουν στην Ευρωβουλή. Ποιοι είναι όμως οι celebrities που διεκδικούν την ψήφο μας;

Ο Αλέξης του… Αλέξη

Ο Αλέξης Τσίπρας, θες λόγω κοινού ονόματος, θες γιατί πιστεύει στις δυνατότητές του, απευθύνθηκε στον Αλέξη Γεωργούλη για να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή. Και ο Αλέξης Γεωργούλης, παρόλο που πρωταγωνιστούσε εκείνες τις ημέρες στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», ανταποκρίθηκε με πολλή θέρμη και με ένα τεράστιο «ναι» στην πρόταση του πρωθυπουργού. Ο Γεωργούλης δεν γνωρίζει από πολιτική. Είναι όμως… πολίτης του κόσμου, έχοντας αναζητήσει την τύχη του και στο εξωτερικό. Με σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και με γερό βιογραφικό λόγω της καλλιτεχνικής του πορείας, ο ηθοποιός θέλει να δοκιμαστεί και στην Ευρωβουλή. Έχει μία μικρή εμπειρία από πολιτική αφού το 2014, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Λάρισας, την πόλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγαπά πολύ. Στο σύντομο βίντεο που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο instagram επικαλείται τον Πλάτωνα για να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν την 26η Μαΐου. Δείτε το παρακάτω...

Ένας Ολυμπιονίκης με πυγμή

Ένας ακόμη celebrity που ζητά την ψήφο μας είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ο οποίος μας έκανε περήφανους με δύο αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς στο άθλημα του Τae Kwon Do (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008)!

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μη το γνωρίζει, όμως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και ζει αφού είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Από τις μουσικές σκηνές στην πολιτική

Πολύ πιο σοβαρά από ό,τι κάποιοι θα περίμεναν έχει πάρει την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου η οποία από την πρώτη στιγμή που είπε το "ναι" στο κυβερνών κόμμα ρίχτηκε στον αγώνα πολύ μάχιμη και πολύ αποφασισμένη.

Η Ραλλία Χρηστίδου

Η Ραλλία λοιπόν, την οποία γνωρίσαμε από τάλεντ σόου της ελληνικής τηλεόρασης, έχει πτυχίο στην κλασική κιθάρα (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο), έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής στο Vocal Studio με την Αρετή Τοπουζίδη καθώς και σπουδές μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας. Έχει πτυχίο μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητα φοροτεχνικός και πιστοποίηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει κάνει σπουδές Δημόσιας Διοίκησης στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π.

Η ενασχόλησή της με τον χώρο της πολιτικής ξεκίνησε το 2011 όταν έγινε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να κατέβει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αφού το 2015, ήταν υποψήφια στη λίστα της Β’ Αθηνών σε μη εκλόγιμη θέση, στη θέση 22 επί συνόλω 48.

Ο… παλιός είναι αλλιώς

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει ήδη πείρα στην Ευρωβουλή αφού το 2014 εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία με την οποία και "κατεβαίνει" για δεύτερη συνεχόμενη πενταετία. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου που έκανε πολλές φορές περήφανη την πατρίδα του έχει αυτό το ισχυρό όπλο για να ξαναεκλεγεί. Άλλωστε, ξέρει πλέον καλά τα κατατόπια στις Βρυξέλλες και παρ' όλο που κρατάει χαμηλό προφίλ, είναι αγαπητός στον απλό κόσμο γιατί ποτέ δεν υπήρξε άνθρωπος του "θα".

Η νέα, όμως,... είναι ωραία!

Μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του θεάτρου, με πολύ κέφι και όρεξη για δουλειά επιχειρεί στις φετινές Ευρωεκλογές να τρυπώσει στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου. Δεν είναι άλλη από την Πέγκυ Σταθακοπούλου. Για όσους γνωρίζουν λίγα πράγματα για το βιογραφικό της να πούμε ότι η ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο και την τηλεόραση το 1983. Η επιτυχία, ωστόσο, στο ευρύ κοινό ήρθε στην αστυνομική - ρομαντική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Ταύρος με Τοξότη» δίπλα στον Γιάννη Βούρο. Έχει παρουσιάσει δύο τηλεπαιχνίδια στην κρατική τηλεόραση ενώ έχει υπάρξει και οικοδέσποινα των καλλιστείων του ΑΝΤ1 το 1992 μαζί με τον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο.

Ούτε η αγαπημένη ηθοποιός έχει πάρει ελαφρά την καρδία την υποψηφιότητά της αφού τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να ενημερώσει τον κόσμο για τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά την απόφασή της να κατέβει στις Ευρωεκλογές.

Σταθερή αξία στην κρατική τηλεόραση

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα ήταν η 42η υποψήφια ευρωβουλευτής που ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Με σπουδές στην κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποτροφία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε, η δημοσιογράφος υπήρξε πάντα η νότα της "ποιότητας" στην κρατική τηλεόραση. Η εκπομπή της «Στα άκρα» στην ΕΡΤ είναι η μακροβιότερη εκπομπή συνεντεύξεων στην ελληνική τηλεόραση. Συμπληρώνει φέτος τον 16ο χρόνο και έχουν φιλοξενηθεί σε αυτήν εξέχουσες προσωπικότητες της Επιστήμης, της Τέχνης, της Θεολογίας και της Φιλοσοφίας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεθνούς Αμνηστίας και της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η ίδια θέλει να ριχτεί στη μάχη των Ευρωεκλογών και να δώσει τη δική της μάχη ως ευρωβουλευτής για την αναγέννηση του πολιτισμού στην Ευρώπη.

Δεν κάνει τερτίπια όπως ο καιρός!

Ο Σάκης Αρναούτογλου, γνωστός σε όλους μας για τις στοχευμένες προβλέψεις του στον καιρό, κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές συμμετέχοντας στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Σόμμερ κατεβαίνει υποψήφιος στις επερχόμενες ευρωεκλογές με το κίνημα του Βασίλη Λεβέντη την Ένωση Κεντρώων. Ποιος δεν γνωρίζει τις τηλεοπτικές επιτυχίες του γνωστού ηθοποιού ο οποίος για κάποια χρόνια έκανε και καριέρα στο εξωτερικό, πρωταγωνιστώντας σε σαπουνόπερες της Γερμανικής τηλεόρασης;

Στο πλάι του Δημήτρη Κουτσούμπα θα σταθεί η γνωστή ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Η Λίλα (Ευθαλία) Καφαντάρη δεν είναι "καινούργια" στον χώρο της πολιτικής αφού στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και στις περιφερειακές εκλογές με την Λαϊκή Συσπείρωση στις Κυκλάδες, αλλά παραιτήθηκε λόγω των αυξημένων καθηκόντων της στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) περιλαμβάνεται και το όνομα της γνωστής δημοσιογράφου Σεμίνας Διγενή η οποία εκτός από μία τεράστια καριέρα στον χώρο της τηλεόρασης και της έντυπης δημοσιογραφίας αλλά και της συγγραφής, έχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο και την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και 12 για την πολυετή φιλανθρωπική της δράση.

Τέλος, στις Ευρωεκλογές "κατεβαίνει" και ο Ηλίας Ψινάκης με την πρωτοβουλία «Πολίτες». Ο δήμαρχος Μαραθώνα διευκρίνισε πολλές φορές σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν πρόκειται για κόμμα ενώ σε site που δημιούργησε, εξήγησε μεταξύ άλλων «ποιοι παίρνουν τον πούλο», με το γνωστό του, πάντα, ύφος. Στο παρακάτω βίντεο απευθυνόμενος στον ψηφοφόρο της Κυριακής, του ζητάει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και εξηγεί τους λόγους που πρέπει να ψηφίσει τα νέα παιδιά που ανήκουν στον συνδυασμό του οποίου ηγείται.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω βίντεο