ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή η Βουλή το Σάββατο - Έρχεται η τροπολογία για το αφορολόγητο

Ανοιχτή η Βουλή το Σάββατο - Έρχεται η τροπολογία για το αφορολόγητο

Μείωση του αφορολόγητου, νέο πακέτο μέτρων και μία δόση αυτοκριτικής το νέο αφήγημα του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός αν και προανήγγειλε πρόωρες εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου, δήλωσε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ πως μια ημέρα πριν την διάλυση της Βουλής, θα φέρει προς ψήφιση τροπολογία για κατάργηση του αφορολόγητου.Ένα επώδυνο μέτρο, που η κυβέρνησή του είχε ψηφίσει προ διετίας, στο πλαίσιο επίτευξης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%) που επίσης η ίδια κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε από την Νέα Δημοκρατία το αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ με έκπτωση φόρου στα 2.100 ευρώ, το μείωσε το 2016 στα 8.636 ευρώ και την έκπτωση στα 1.900 ευρώ και προνομοθέτησε περαιτέρω μείωση από 01/01/2020 στα 5.681 ευρώ και την έκπτωση στα 1.250 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας έβαλε τέλος στα σενάρια παράνοιας που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, περί μετάθεσης των εθνικών εκλογών γι’ αργότερα και προσδιόρισε ότι οι πρόωρες κάλπες θα στηθούν όντως στις 7 Ιουλίου και πως ο ίδιος θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας τη διάλυση της Βουλής, επικαλούμενος ως εθνικό λόγο την προστασία της οικονομίας από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή συνέντευξη του τόνισε πως δεν βλέπει τον λόγο γιατί «κάποιες αναγκαίες πρωτοβουλίες που είχαν προαναγγελθεί να μην ψηφιστούν πριν διαλυθεί η Βουλή».

Το Προεδρείο της Βουλής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το Κοινοβούλιο να ανοίξει και το Σάββατο εξαιτίας του πυκνού νομοθετικού έργου.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΝΑΛ: Ενότητα αλλά και αγωνία βουλευτών και στελεχών του μετά τη σύγκρουση Γεννηματά - Βενιζέλου

Παυλόπουλος: Πραγματική ισότητα σημαίνει ότι βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη

Σχετικές ειδήσεις