ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Τσίπρα έξω από το Μαξίμου - Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Δηλώσεις Τσίπρα έξω από το Μαξίμου - Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ξαφνική, ενώ και οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού θα αφορούν τη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν.

Το καμπανάκι από την Κομισιόν ήρθε, όπως αναμενόταν, και δεν κρύβει την δυσφορία των αξιωματούχων για προεκλογικές εξαγγελίες και τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στα δημοσιονομικά μεγέθη. Αν και θα περίμενε κανείς οι Βρυξέλλες να επιλέξουν πιο ήπιους τόνους, δεδομένου ότι η έκθεση έρχεται σε προεκλογική περίοδο, δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

«Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έκανε ένα εύλογο ξεκίνημα στο μεταπρογραμματικό περιβάλλον από τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο διαπιστώνεται ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη χώρα έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες και ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν διασφαλίζουν συνέπεια με τις δεσμεύσεις προς τους πιστωτές, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων», επισημαίνεται από την Κομισιόν.

Η Επιτροπή αναγνωρίζει την υπεραπόδοση στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά δεν κρύβει το γεγονός ότι αυτή έρχεται «χάρη στην συνεχιζόμενη υπο-εκτέλεση των προβλέψεων του προϋπολογισμού για τις δαπάνες και ειδικά για τις δημόσιες επενδύσεις».

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός αναμένεται να στρέψει τα βέλη του κατά των δανειστών, υπενθυμίζοντας πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η χώρα κατάφερε να βγει από την αυξημένη επιτήρηση και τα μνημόνια.