ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου στο Newsbomb.gr: «Η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση»

Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου στο Newsbomb.gr: «Η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση»

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Βορείου τομέα Β Αθηνών κυρία Μαριάνθη Καφετζή πραγματοποίησε εκδήλωση στα πλαίσια του προεκλογικού της αγώνα για τις εθνικές εκλογές με θέμα «η ζωή είναι Ιερή και αναντικατάστατη».

Η υποψήφια βουλευτής κυρία Μαριάνθη Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου έχει αφιερώσει τη ζωή της στον αγώνα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων καθώς όπως τονίζει «η ζωή δεν κάνει επανεκκίνηση».

Ο λόγος που η κυρία Καφετζή δίνει αγώνα για να μειωθούν τα τροχαία στη χώρα μας αλλά και που επέλεξε να κάνει την πιροεκλογική συγκέντρωση της στο Μουσείο Αυτοκινήτου είναι ένα τραγικό συμβάν που άλλαξε τη ζωή της και τη σημάδεψε για πάντα. Ο ξαφνικός θάνατος του πολυαγαπημένου της γιου, Σπύρου Ραυτόπουλου,σε τροχαίο δυστύχημα, τον Δεκέμβριο του 2015 τη συνέτριψε.

Η κυρία Μαριάνθη Καφετζή βρήκε τη δύναμη να σταθεί και πάλι όρθια, να συνεχίσει τη μάχη για την κόρη της και την οικογένειά της.

Το βιογραφικό της είναι πολύ πλούσιο όμως αυτό που ξεχωρίζει είναι η έντονη προσωπικότητα της. Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες στο Μουσείο Αυτοκινήτου για να τη στηρίξει στην σημαντική προσπάθεια της. Η κυρία Καφετζη χαμογελαστή υποδέχτηκε τους καλεσμένους της και ανταλλάξανε απόψεις για την επόμενη μέρα των εκλογών. Η αθρόα προσέλευση και η αγάπη που της έδειξαν οι καλεσμένοι της έγκειται στο γεγονός πως η Μαριάνθη Καφετζή ανήκει στην νέα γενιά πολιτικών με όραμα αλλά και όρεξη να προσφέρει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οικονομολόγος στο επάγγελμα, εντυπωσιάζει με τις σπουδές της και την επαγγελματική της καριέρα.

Από μικρή ηλικία έκανε οικογένεια και παιδιά, χωρίς όμως να σταματήσει να αγωνίζεται και να ονειρεύεται για την Ελλάδα. Με αδιάκοπο ενδιαφέρον για τα κοινά, η κυρία Καφετζή αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες για το καλό των συμπολιτών της.

Πρωταρχικός στόχος αλλά και σκοπός της ζωής της μετά και τον θάνατο του πολυαγαπημένου της γιου Σπύρου είναι να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα και καμία άλλη μάνα να μην νιώσει τον πόνο που ένιωσε η ίδια από την απώλεια του γιού της. Στην ομιλία της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.

«Η πολιτική όμως είναι χρήσιμη όταν παράγει έργο, όταν λύνει προβλήματα. Και πέρα από τον ανθρώπινο πόνο τα προβλήματα πρέπει να λυθούν. Το θέμα είναι συγκλονιστικά μεγάλο και περίπλοκο. Όσοι αντιδρούν ή αδιαφορούν στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων (και είναι πολλοί) θα με βρουν απέναντι! Για το καλό της χώρας και των παιδιών μας, θέλω με την ψήφο σας να με βοηθήσετε» τόνισε η κυρία Καφετζή.

Στόχος της όπως είπε είναι «να αναλάβουμε δράση για να μειωθούν τα τροχαία,να μη νιώσουν άλλοι γονείς όπως εμείς, να μη συμβεί αυτό σε άλλα παιδιά».

Ως μέλος του τομέα οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, η Μαριάνθη Καφετζή καθημερινά εργάζεται σκληρά για να δημιουργηθεί εκείνο το πλαίσιο στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, που θα έρθει να προσφέρει λύσεις στα αδιέξοδα που προκαλεί η σημερινή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όταν ξεκίνησε την ενεργή συμμετοχή της στα κοινά προβληματιζόταν έντονα για τους νέους που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό

«Θα πρέπει να να διαμορφωθούν οι συνθήκες στην πολιτική ζωή του τόπου, προκειμένου τα νέα παιδιά της χώρα μας να αποκτήσουν ξανά την ελπίδα πως θα ζήσουν στην πατρίδα τους και δεν θα αναγκαστούν να ξενιτευτούν. Από μια Ελλάδα που μαραζώνει και βυθίζεται στα άδυτα της κρίσης, οι νέοι μας «πρέπει» να θέλουν να επιστρέψουν» τόνισε η κυρία Καφετζή.

Μηδενικές Απώλειες είναι το όραμά της κυρίας Μαρίανθης Καφετζή «το όραμα του σήμερα ρεαλισμός του αύριο» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ας είναι τα μητρικά μου δάκρυα για τον αδικοχαμένο γιο μου, η τελευταία σπονδή στον άσπονδο και αδυσώπητο μολόχ της ασφάλτου. Να νικηθεί στους δρόμους ο θάνατος και να νικήσει η ζωή! Σε αυτό τον αγώνα σας θέλω μαζί μου, σας θέλω δίπλα μου!».

Η ίδια ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση και επισήμανε ότι «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να προσφέρει για το μέλλον της χώρας μας».

Η κυρία Καφετζή έχει προσφέρει πολλά μέσα από το εθελοντικό της έργο τόσο σε κοινωνικές ομάδες όσο και ιδρύματα και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο. Πλέον ήρθε η ώρα να «εξαργυρώσει» όλο αυτό το έργο και να συνεχίσει να προσφέρει πιο ενεργά για το κοινό καλό εφόσον εκλεγεί βουλευτής.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο γνωστός αυτοκινητιστής Ιαβέρης

«Τύχη μέσα στην ατυχία σου είναι όταν βρίσκεις δίπλα σου συμμάχους που δεν τους περίμενες, όπως είναι ο «Ιαβέρης», κατά κόσμον Αναστάσιος Μαρκουίζος» είπε η υποψήφια βουλευτής.

Η κραυγή αγωνίας του Αναστάσιου Μαρκουίζου (Ιαβέρη), όταν παρουσίαζε τα στοιχεία στη Βουλή, δυστυχώς παραμένει επίκαιρη.

«Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή».

«Τα περισσότερα τροχαία συμβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές και σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου από το σπίτι μας με ταχύτητες κάτω από 45 χλμ την ώρα και τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα δραματικά στοιχεία που παρουσίασε το 60% με 70% των θυμάτων από τροχαία είναι ηλικίας από 15 έως 29 ετών.

Αιτία; Οι τραγικοί δρόμοι και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, όπως εξήγησε ο Ιαβέρης.

«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».

Ο Ιαβέρης, έθεσε και μια άλλη σημαντική παράμετρο, την οικονομική καθώς όπως είπε, «το 40% του κόστους στην υγεία, είναι από τροχαία».

Όπως τόνισε «στους ελληνικούς δρόμους γίνεται καθημερινά μια γενοκτονία και θα πρέπει όλοι να πάρουμε τα μέτρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Mητσοτάκης...made in USA: Σε αμερικανικά πρότυπα η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ

Σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής - Τα επόμενα βήματα μέχρι τις εκλογές

Σχετικές ειδήσεις