ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Στεφανόπουλος: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές

Κ. Στεφανόπουλος: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές

Επαρκή χρόνο για την κυβέρνηση Παπαδήμου ζητά με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει» τονίζει στην παρέμβασή του ο κ. Στεφανόπουλος, που εκτιμά ότι ο νυν πρωθυπουργός έχει τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει τους στόχους της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο κ. Στεφανόπουλος προτείνει να σταματήσει η συζήτηση για τις εκλογές και να εξαντλήσει η παρούσα κυβέρνηση τον χρόνο που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι ο κ. Παπαδήμος «θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις».

Επίσης, ζητά όχι μόνον την τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας, αλλά και να έχει ο κ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός «ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Στεφανόπουλος αφήνει αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου, που του αποδίδει «σκοπούς προφανούς ιδιοτέλειας» όταν δηλώνει ότι «οι εκλογές δεν ωφελούν».

Από το άρθρο του, ο κ. Στεφανόπουλος δεν παραλείπει να αναφερθεί στην «άξια θαυμασμού και επαίνου» συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι στα μέτρα φορολογίας που «σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα».