ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Βασίλης Κικίλιας: «Η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση»

Εκλογές 2019 - Βασίλης Κικίλιας: «Η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση»

«Η ΝΔ σχεδιάζει την επόμενη μέρα για μια ισχυρή ανάπτυξη, έχοντας σαφή γνώση της πραγματικότητας και επαρκέστατη μελέτη των δεδομένων» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση ώστε από την επομένη των εκλογών να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα».

Αναφερόμενος στα θέματα της Ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας δηλώνει στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα και θεμέλιο της δημοκρατίας» και ξεκαθαρίζει ότι εκτός των άλλων «από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης».

Τέλος, ερωτηθείς για τις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να είναι αποφασισμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Δείτε τη συνέντευξη του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, υποψήφιου βουλευτή Α΄ Αθήνας, Βασίλη Κικίλια, στην Ευτυχία Αδηλίνη για το ΑΠΕ ΜΠΕ

Κύριε Κικίλια, καθώς απέχουμε ελάχιστες μέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ποια είναι η πρόβλεψή σας; Η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη ή υπάρχει ισχυρή πιθανότητα για εκλογές μέσα στον Αύγουστο;

- Ο κυρίαρχος λαός θα δώσει την απάντηση, όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες. Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις διαφαίνεται μια πλειοψηφική τάση προς την προοπτική σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, η οποία αν συνδυαστεί με την ισχυρή παράσταση νίκης, δημιουργεί μια αισιόδοξη προοπτική για τη χώρα. Η πατρίδα χρειάζεται αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, ώστε από την επομένη των εκλογών να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα.

Βεβαίως στελέχη του ΚΙΝΑΛ Κατηγορούν τη ΝΔ για εκβιασμό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε περιθώρια για συγκυβέρνηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Εκτιμάτε ότι δεν υπάρχουν σημεία σύγκλισης με το Κίνημα Αλλαγής;

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούμε την αυτοδυναμία, ώστε να ασχοληθούμε άμεσα και απερίσπαστα με το παραγωγικό κυβερνητικό έργο και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Έχει όμως ταυτόχρονα επισημάνει, ότι θα επιδιώξουμε συνεργασίες από την επόμενη των εκλογών στη βάση ενός συγκεκριμένου πολιτικού πλαισίου.

Κύριε Κικίλια, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύονται για φοροελαφρύνσεις στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας, την επομένη των εκλογών, που να σας επιστρέψει να προχωρήσετε άμεσα σε αυτή σας τη δέσμευση; Η δε ΤτΕ υποστηρίζει ότι η πρόσφατες παροχές θέτουν εκτός στόχου το πλεόνασμα.

- Η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει την επόμενη μέρα για μια ισχυρή ανάπτυξη, έχοντας σαφή γνώση της πραγματικότητας και επαρκέστατη μελέτη των δεδομένων. Το δικό μας οικονομικό μοντέλο στηρίζεται στην προσέλκυση των επενδύσεων που θα μεγαλώσουν το «πορτοφόλι» της χώρας, θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά και όχι στην υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ που εξόντωσε όλη την ελληνική κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη.

Στο επίκεντρο των πρώτων κινήσεων της νέας κυβέρνησης η ΝΔ βάζει τα θέματα της ασφάλειας. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε, τι θα κάνετε στο τομέα αυτό;

- Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ -που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν- να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων. Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα και θεμέλιο της δημοκρατίας, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο.

Ως τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ θα ήθελα την εκτίμηση σας για την Τουρκία. Φοβάστε τυχόν θερμό επεισόδιο;

- Η Ελλάδα οφείλει να είναι αποφασισμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια. Πιστεύουμε σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, με ρεαλισμό, στιβαρότητα και πατριωτισμό. Φιλοδοξούμε να έχουμε ειρηνικές σχέσεις με τους γείτονές μας. Έχοντας βέβαια εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, αλλά και στις ισχυρές συμμαχίες μας.

Θεωρείτε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αποδυναμωμένος και στο εσωτερικό του και στο εξωτερικό;

- Προσωπικά αποφεύγω τις γενικεύσεις και τις απόλυτες κρίσεις. Ειδικά για μια χώρα, όπως η Τουρκία που βρίσκεται σε μια ημι-μόνιμη εσωτερική κρίση. Εξάλλου, η ιστορία αποδεικνύει ότι η συγκυρία, καθορίζει πολλές φορές και το μέλλον. Έχω μάθει να μην υποτιμώ κανέναν, αλλά και να μην υπερεκτιμώ κανέναν.

Κύριε Κικίλια, ποιες είναι οι υποθέσεις οι οποίες θα διερευνηθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα; Θα κάνετε εξεταστικές, και για ποιες θέματα;

- Βασικές αρχές της διακυβέρνησής μας θα είναι η υπευθυνότητα, η αξιοπιστία και η θεσμικότητα. Το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, οφείλει να διερευνά τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο. Εάν και εφόσον προκύψει οτιδήποτε, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστευόμαστε.

Τέλος θα ήθελα να μου σχολιάσετε τις πληροφορίες για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, ώστε να ορίσει η νέα κυβέρνηση τα πρόσωπα που θα επιλέξει.

- Είναι αρχή μου να μη σχολιάζω αποφάσεις του ΠτΔ. Τιμώ και προστατεύω τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το ίδιο μας το πολίτευμα.

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019τ τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2019: Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες λίγο πριν τις κάλπες

Εκλογές 2019: Επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας - Ποιες παραβάσεις αφορά

Σχετικές ειδήσεις