ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ: Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογή του. Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον κ. Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Στο τηλεφώνημα που διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά, συζητήθηκαν ουσιαστικά ζητήματα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ούτως ή άλλως πολύ καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού - ΕΜΥ: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα - Καύσωνας και βροχές τις επόμενες ώρες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019

Σχετικές ειδήσεις