ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας σε Παπούλια: «Έχουμε ανηφορικό δρόμο»

Newsbomb

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού με εμφανή την αμηχανία και την σεμνότητα του Αλέξη Τσίπρα, καταγεγραμμένες στο πρόσωπό του.

Ο νέος πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα, στάθηκε απέναντι στον Κάρολο Παπούλια και έδωσε πολιτικό όρκο: «Δηλώνω στο όνομα, στην τιμή και στην συνείδησή μου να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους».

Νωρίτερα , στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Παπούλια ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε:

«Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ορκίσω».

Οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, όπως είπε ο κ. Τσίπρας αποχωρώντας από το γραφείο του ΠτΔ, γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε, σε ένδειξη σεβασμού, να τον ενημερώσει για την απόφασή του να μην ορκιστεί με θρησκευτικό αλλά με πολιτικό όρκο. Η απόφαση αυτή δεν αφορά στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, καθώς μπορεί κάποιοι να θέλουν να ορκιστούν από τον κ. Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μετέβη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved