Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ποτέ! (vid)

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

«Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει άλλο πίσω», είπε ο κ. Καμμένος, ενώ έκανε λόγο για «σκληρό πόκερ», σημειώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει περάσει διά πυρός και σιδήρου.

Αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι «η συμφωνία είναι θέμα ωρών», είπε «τώρα λέω ότι είναι θέμα λεπτών» και έκανε λόγο για «παιχνίδια της τελευταίας στιγμής».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «ή θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή δεν πληρώνουμε ΔΝΤ και ΕΕ και θα πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας σε μισθούς και συντάξεις».

«Ή θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ή ποτέ», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Άμυνας ζήτησε να αποσυρθεί το ΔΝΤ από το πρόγραμμα και να αποπληρωθεί από τον μηχανισμό στήριξης EFSF.

Παράλληλα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Σημείωσε, δε, ότι το κείμενο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση είχε συμφωνηθεί από κοινού με τους ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε, μιλώντας στο ΜEGA, ότι «εάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε πλέον σε θέση, χωρίς να παίρνουμε ούτε ένα ευρώ, να πληρώνουμε τοκοχρεολύσια».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

Ο ίδιος απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά. «Η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί», είπε και τόνισε ότι «ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει ως όρος από την πλευρά της κυβέρνησης».

Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την ευρωζώνη, ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε», σημείωσε.