Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό (vid)

Newsbomb

«Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της, γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες.

«Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα, αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί το ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων.

«Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους, όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε τη συνεργασία με νέους», κατέληξε.

Λίγο μετά τις 18:30 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ρώσο Προέδρο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Τσίπρας: Επεξεργαζόμαστε μνημόνιο συνεργασίας με τη Ρωσία

Στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από την Αγία Πετρούπολη λίγο πριν από τη συνάντησή με τον πρόεδρο της Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχουν σημαντικοί σταθμοί στην ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών ένας από αυτούς το έτος Ελλάδας – Ρωσίας το 2016 και η δυνατότητα από τώρα έως τον Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως «ζούμε σε εποχή γεμάτη προκλήσεις και νομίζω ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα αυτές τις προκλήσεις και να υπηρετήσουμε τον κοινό στόχο για ευημερία των λαών μας, οικονομική ανάπτυξη, διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος στην περιοχή μας».