Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο - Αιχμές Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Ποτέ δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών και συντάξεων (vid)

Newsbomb

«Έχουν δίκιο εκείνοι που είπαν ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε στη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας στον Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τη στάση των δανειστών, ο κ. Γιούνκερ είπε πως «αληθεύει ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Όμως είχαν τελείως διαφορετική εξέλιξη από ό,τι στο παρελθόν».

«Οι Επίτροποι βρίσκονται με τον πρόεδρο της ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που γίνονταν πάντα σε φιλικό επίπεδο», πρόσθεσε.

«Δεν καταφέραμε να βρούμε συμφωνία, αλλά επειδή γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Τσίπρας δεν θα διαφωνήσει μαζί μου, στο ότι εγώ κατάφερα και το επέβαλα οι εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Τσίπρα, ισχυρίστηκε ότι «ποτέ δεν προτάθηκαν μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς από εμάς. Γι’ αυτό πρέπει να περιγράφει κανείς όσα συνέβησαν, όπως συνέβησαν, έστω και κεκλεισμένων των θυρών».

«Είχαμε προετοιμαστεί και είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε τα κονδύλια για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Γι’ αυτό θα ήμουν ευγνώμων, αν είχαν αναφερθεί αυτά», κατέληξε.