ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Θα υπάρξει συμφωνία γιατί κανείς δε θέλει αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη

Π. Σκουρλέτης: Θα υπάρξει συμφωνία γιατί κανείς δε θέλει αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη

«Νομίζω ότι καταρχήν θα υπάρξει συμφωνία και θα υπάρξει συμφωνία διότι οι ηγέτιδες δυνάμεις και η σημερινή ευρωπαϊκή ηγεσία δεν θα θέλει να συνδέσει το όνομά της με μια αρνητική εξέλιξη συνολικά για την Ευρώπη. Διότι το ελληνικό αδιέξοδο θα σηματοδοτήσει άλλες καταστάσεις και θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως ανέφερε «δεν θα αποφύγουμε δύσκολα μέτρα», τονίζοντας όμως ότι «σημασία έχει να υπάρχει μια διαφορετική προοπτική».
Σε ότι αφορά τον Σόιμπλε, είπε πως δεν το έχει κρύψει ότι θέλει να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

Για το αν θα μπορούσε μία συμφωνία να περάσει από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι αυτό είναι εφικτό από τη στιγμή που θα υπάρχει η προοπτική της εξόδου από την σημερινή κατάσταση. Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν η συμφωνία ψηφιστεί από όλα τα κόμματα και υπάρξουν απώλειες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός παρατήρησε πως «ανεξάρτητα από το αν ένα τέτοιο ενδεχόμενο τροφοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις δεν μπορεί κανείς να το προσπεράσει έτσι».

«Θα είναι ένα πολιτικό γεγονός το να χαθεί η δεδηλωμένη. Ανεξάρτητα λοιπόν αν οδηγήσει τελικά σε εκλογές και αν τελικά κανείς επιλέξει να περάσει αυτή την συμφωνία με δάνειες ψήφους από την αντιπολίτευση δεν μπορεί να το προσπεράσει έτσι το γεγονός. Ακόμη και να το κάνει αυτό θα είναι ένα μεγάλο τραύμα για την σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα το αξιολογήσει πια ο καθένας», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις