Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Τσίπρα - Τρέμη για τους καναλάρχες: «Γιατί διαμαρτύρεστε, κ. Τρέμη; Έχετε τη μύγα;» (vid)

Newsbomb

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές στο χθεσινοβραδινό (09/09/2015) - εξαιρετικά βαρετό, κατά τα άλλα - debate ήταν όταν ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει για την κατάσταση στα ΜΜΕ, τη φορολόγησή τους, τους εργαζόμενους και τις τηλεοπτικές άδειες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που αυτό το debate διεξάγεται στην ΕΡΤ, η οποία άνοιξε με τους αγώνες των εργαζόμενων και έκλεισε μέσα σε μία νύχτα διότι το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη από ιδεοληψία ήθελε να τη φιμώσει. Και δεν άνοιξε με τη λογική των μεγάλων αμοιβών, ούτε αυξήσαμε το τέλος», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση για τα ΜΜΕ που του είχε απευθύνει ο Μάκης Γιομπαζολιάς.

«Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία, την ανομία και την αδικία. Δεν μπορεί υγιείς επιχειρηματίες που τηρούν τους νόμους να μην μπορούν να δανείζονται και άλλοι να μην τηρούν τους νόμους, να μην πληρώνουν και να δανείζονται. Εμείς πήραμε το κόστος, είχαμε το θάρρος να αψηφήσουμε τον πόλεμο που γίνεται από μερίδα ΜΜΕ ακριβώς γιατί ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα, τους φόρους από τις διαφημίσεις και να πάμε σε ανοιχτή δημοπράτηση των αδειών», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό, προς έκπληξη των τηλεθεατών και των παρευρισκομένων στο στούντιο, το λόγο πήρε αυθαίρετα η Όλγα Τρέμη από το MEGA, ενώ βάσει πρωτοκόλλου δεν το δικαιούταν, φωνάζοντας προς τον τέως πρωθυπουργό, μετ' επιτάσεως, «ποιοι είναι αυτοί;».

«Είμαι στη διάθεσή σας να σας απαντήσω κ. Τρέμη. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε; Γιατί παρεμβαίνετε; Δεν καταλαβαίνω γιατί παρεμβαίνετε», ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Πρόεδρος μου απηύθυνε το λόγο και θέλω να απαντήσω», συνέχισε η κ. Τρέμη, την ώρα που ο συντονιστής, Πάνος Χαρίτος προσπαθούσε να αποκαταστήσει... την τάξη, που σκοπίμως είχε διαταράξει η κ. Τρέμη, η οποία γνώριζε εκ των προτέρων τους κανόνες της τηλεμαχίας.

«Θα ήθελα να σας πω ότι δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις», απάντησε η κ. Τρέμη, με τον κ. Χαρίτο να προσπαθεί να τη διακόψει, καλώντας την να σεβαστεί τους κανόνες του debate.

«Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω τι επιχειρείτε κ. Τρέμη», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτος.