ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο Προϋπολογισμός δολοφονεί τα όνειρα των Ελλήνων

Την εκτίμηση ότι «ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε “σκοτώνει” και την τελευταία ελπίδα που είχαμε και δολοφονεί τα όνειρα που μαζί χτίσαμε όλες οι αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις», εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα (07/12/2015) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος.

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και απείχε συνειδητά από την ψηφοφορία, αφού κατά την συζήτηση στην ολομέλεια τοποθετηθήκαμε και αναπτύξαμε επαρκούς τους λόγους που επιβάλουν την αλλαγή ακολουθημένης καταστροφικής οικονομικής πολιτικής και στην άμεση εφαρμογή ενός εθνικού ταχύρυθμου αναπτυξιακού σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης», υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Νικολόπουλος.

Και υπογράμμισε: «Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε “σκοτώνει” και την τελευταία ελπίδα που είχαμε και δολοφονεί τα όνειρα που μαζί χτίσαμε όλες οι αντιμνημονιακές δημοκρατικές δυνάμεις. Οι κυβερνητικοί σύμμαχοι πανηγυρίζουν, γιατί με 153 ψήφους το “κυβερνητικό καραβάνι” -προς το παρόν- προχωρεί αλλά πόσο μακριά θα φτάσει; Θα διανύσει πολλά χιλιόμετρα; Θα δείξει...».

Συνέχισε δε ο επικεφαλής του ΧΡΙ.Κ.Ε.: «Και εάν σταματήσουν “τα σκυλιά που ουρλιάζουν” με την έννοια που χρησιμοποίησε την αραβική παροιμία ο πρωθυπουργός ήδη το κάνουν.... οι “βεδουίνοι” του, οπότε.... ίσως αυτούς εννοούσε και ο κ. Τσίπρας ως “σκυλιά που ουρλιάζουν”. Ναι, ο Προϋπολογισμός ψηφίστηκε, με 153 Βουλευτές Ε! Και! Μπορεί λοιπόν να περηφανεύεται κανείς για την «μπετοναρισμένη» κυβερνητική πλειοψηφία».

Παράλληλα, ο Ν. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο “crash test” για την κυβέρνηση έρχεται με νέο πακέτο των προαπαιτούμενων που αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα».

Καταλήγει δε ο ίδιος: «Τότε, κατά τα μέσα Ιανουαρίου θα φανεί πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το σημερινό “κυβερνητικό καραβάνι”. Τότε θα φανεί και ποια είναι τα “σκυλιά”. Όμως προτού φτάσουμε εκεί, ας αναρωτηθούμε: Ποιο θα είναι άραγε το πολιτικό σκηνικό μέχρι τότε; Προσωπικά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά! Εγώ πάντως δεν στοιχηματίζω ότι μαζί με τις τεκτονικές αλλαγές στην κυβέρνηση δεν θα συμβούν τεκτονικές αλλαγές και στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Εμείς δεν ξεχνάμε ότι τα μνημόνια μπορούν να... καταπιούν αμάσητα, κόμματα, πολιτικούς και πολιτικές».

Ρoή Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER