Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το «κλειδί» της ΝΔ

Newsbomb

Είναι πλέον γεγονός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον και επίσημα ο ένατος κατά σειρά πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, αφού ανέλαβε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (11/01/2016) τα καθήκοντά του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Αλλαγή σελίδας στη «γαλάζια» παράταξη - Και επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γιάννη Τραγάκη για την εργασία του στην εσωκομματική εκλογή ως πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ).

«Το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Θα ανανεώσουμε δυναμικά τη ΝΔ, οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση. Χρέος όλων μας η ΝΔ να γίνει πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που αντιπαλεύει τον λαϊκισμό. Θέλω να εξασφαλίσω την ενότητα της ΝΔ αλλά να πετύχω τη δημιουργική της διεύρυνση. Θα πετύχουμε το στόχος μας γιατί είναι ένας στόχος συλλογικός».

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ΚΕΦΕ, στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου ψήφισαν συνολικά 334.572 μέλη και φίλοι του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε συνολικά 173.297 ψήφους, ήτοι ποσοστό 52,43%, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκέντρωσε συνολικά 157.824 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 47,57%.

Ο κ. Μητσοτάκης ήλθε στα γραφεία μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη και τον υποδέχθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά»

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Ευφρονίου στο Παγκράτι.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το γραφείο, λέγοντάς τους ότι «από σήμερα μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Η ΝΔ προχωρά ανανεωμένη», ενώ όταν τον ρώτησαν αν επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «θα έχουμε χρόνο να τα πούμε όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ