Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνας δημοσιογράφος έβαλε στη θέση του το State Department (vid)

Newsbomb

Πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Ξυδάκης είχε αποκαλέσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«FYROM, not Macedonia», είπε ο δημοσιογράφος στον εκπρόσωπο του State Department ο οποίος κατάπιε τη γλώσσα του – Έκανε αυτό που φοβάται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση

Προφανώς ο κ. Ξυδάκης στις συνομιλίες του με άλλους αξιωματούχους αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και από... συνήθεια του... ξέφυγε και μέσα στη Βουλή! Οι αντιδράσεις από πολίτες ήταν σφοδρές, αλλά η επίσημη ελληνική κυβέρνηση είχε αγνοήσει το θέμα παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον κ. Ξυδάκη.

Μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, την ιστορία της, το λαό της και τους νεκρούς της θα είχε αντιδράσει άμεσα και τουλάχιστον θα είχε επιπλήξει τον υπουργό που του... ξέφυγε η λέξη «Μακεδονία» αναφερόμενος στα προκλητικά Σκόπια. Η υποταγμένη όμως - στο πρυτανείο των Βρυξελλών και του Βερολίνου - ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καθόλου.

Προκλητική και εκνευριστική σιωπή. Γιατί; Τι φοβήθηκε; Τι φοβάται και δεν βάζει στη θέση του κάθε ανιστόρητο που αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»; Γιατί γίνεται συνένοχη στην προπαγάνδα;

Η απάντηση στους ανιστόρητους ήρθε από έναν Έλληνα δημοσιογράφο, ανταποκριτή ελληνικού καναλιού στις ΗΠΑ.
Ο κ. Θάνος Δημάδης έδωσε ηχηρή απάντηση στο State Department και στη σπέκουλα των Αμερικανών που επιμένουν να αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία».

«Είστε περήφανοι για τον τρόπο που η FYROM φέρεται στους πρόσφυγες; Και δεν σας επιτρέπω να χρησιμοποιήσετε τον όρο «Μακεδονία». FYROM παρακαλώ» είπε ο Έλληνας δημοσιογράφος.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Αμερικανός εκπρόσωπος κατάπιε την γλώσσα του και πάνω στην αμηχανία του χαμογέλασε ειρωνικά αδυνατώντας να απαντήσει στον κ. Δημάδη ο οποίος τον έβαλε στη θέση του.

Αυτό που έκανε ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για κάθε Έλληνα και κυρίως για κάθε Έλληνα πολιτικό. Όταν κάποιος επιχειρεί να παραποιήσει την ελληνική ιστορία και να την καπηλευτεί να παίρνει ηχηρή απάντηση.

Μέχρι στιγμής όμως τις απαντήσεις τις δίνουν οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες. H υποταγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ... αγνοείται!

O Θάνος Δημάδης είναι δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ALPHA στην Ν.Υόρκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ