ΕΘΝΙΚΑ

Der Standard: Κλείνουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες - Υπερεξουσίες αναλαμβάνει η Τουρκία στο Αιγαίο!

Der Standard: Κλείνουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες - Υπερεξουσίες αναλαμβάνει η Τουρκία στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Der Standard, στο προσχέδιο αυτό, η βαλκανική δίοδος - αναφέρεται ως «Οδός Δυτικών Βαλκανίων» - θα κλείσει άμεσα!

ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ...

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα -ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει ότι έχει δει το προσχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της Συνόδου που θα γίνει την Δευτέρα (07/03/2016)- μετά το κλείσιμο των συνόρων, θα δοθεί ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για όσους πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβιστούν στη χώρα μας.

«Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή με γρήγορη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων από τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη», υποστηρίζεται πως αναφέρει το έγγραφο.

Σε ότι αφορά στην Τουρκία, το προσχέδιο περιλαμβάνει συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία για όσους μετανάστες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για λήψη ασύλου.

Σημαντικό είναι, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η Der Standard, ότι θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αιγαίο!!!

Όλα φαίνεται πως θα αλλάξουν από την 1η Ιουνίου του 2016 και μετά, οπότε και αναμένεται –πάντα με τις ίδιες διαρροές – να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Παράλληλα, η Frontex αναμένεται να ενισχύσει τα βόρεια σύνορά μας, αλλά και να επιβλέπει την ορθή λειτουργία των hotspots! Στο «παιχνίδι» μπαίνει με διευρυμένο ρόλο και η Europol και κυρίως στον τομέα δίωξης των διακινητών.

Σχετικές ειδήσεις