Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό - Κουρουμπλής: Ο καταυλισμός της Ειδομένης είναι ένα σύγχρονο Νταχάου

Newsbomb

Με τη φράση «ο καταυλισμός της Ειδομένης είναι ένα σύγχρονο Νταχάου», ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο, προσθέτοντας ότι είναι αποτέλεσμα των κλειστών συνόρων.

Από την Ειδομένη Κιλκίς, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο Π. Κουρουμπλής σημείωσε πως περιμένει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και πρόσθεσε: «Όταν επισκέπτεται κάποιος την περιοχή τρώει πολλές "γροθιές" στο στομάχι από αυτά που βλέπει».

«Πιστέψαμε σε μια Ευρώπη ανοιχτών συνόρων, που θα έχει συνεχώς το μυαλό της στο αίμα που χύθηκε εξαιτίας των εθνικισμών. Σήμερα στην Ευρώπη αφυπνίζεται ένας ιδιότυπος εθνικισμός», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει λύση, ωστόσο δεν αγνοούμε την πραγματικότητα και δεν θα μείνουμε στην καταγραφή της».

Όπως είπε ο υπουργός, οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη «ζουν το μαρτύριο, την αγωνία, την προσμονή και την προσδοκία να βρεθούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, γιατί ίσως εκεί έχουν συγγενείς. Ξέρουν ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ζει το μαρτύριο της οικονομικής κρίσης».