Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Θεοδωράκης: Ο αριστερός λαϊκισμός σας, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες

Newsbomb

«Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στον φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα, Τετάρτη (20/04/2016) στη Βουλή, για θέματα ασφαλείας.

«Η πολιτική σας είναι ένα μείγμα αριστερού λαϊκισμού με λίγη στολή παραλλαγής και εξουσιομανίας. Ο αριστερός λαϊκισμός σας, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό προστατεύετε τους πρώην βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες. Γιατί και στη δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους ίσους», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την αποκάλυψη που έκανε για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού» και υπογράμμισε ότι το υπουργείο Άμυνας νοίκιασε- χωρίς διαγωνισμό- και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,5 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο. Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει, επιτέλους, απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται, όπως και για το hot spot της Χίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δεν ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι; Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες, αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».

Για το ζήτημα της ασφάλειας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε: «Ασφαλής είναι μία χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους. Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές, αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια».