Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Κουρουμπλής: Δεν πρέπει να συνδέεται το προσφυγικό με την τρομοκρατία

Newsbomb

Έκκληση να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης όλων των κομμάτων, για το πρόβλημα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Τόνισε δε, ότι 28 εκατ. τουρίστες αναμένονται να επισκεφθούν τη χώρα, για αυτό και δεν πρέπει να καλλιεργείται ή να ενισχύεται κλίμα ανασφάλειας.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε όραμα και τόνισε την ανάγκη, «η συζήτηση για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό να γίνει σε επίπεδο ηρεμίας, ψυχραιμίας και νηφαλιότητας» για να μπορέσουμε, όπως είπε, «να περιορίσουμε τα φαινόμενα ανασφάλειας του πολίτη», ενώ σημείωσε ότι «το να ζητάμε τη δημιουργία νέου υπουργείου θυμίζει άλλες εποχές».

Ο κ. Κουρουμπλής καυτηρίασε όσους συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία, τονίζοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκές χώρες δεν ήταν από πρόσφυγες, αλλά «από Ευρωπαίους πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς».

«Η Ευρώπη αντί να συζητά για κλειστά σύνορα, θα πρέπει να διερευνήσει κοινωνιολογικά γιατί νέοι άνθρωποι αναζητούν τον θάνατο», επισήμανε και προσέθεσε:

«Σημαντικά πρόσωπα έχουν εκφράσει την άποψη ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν παράγεται από το προσφυγικό. Είναι ανάγκη λοιπόν να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο κατά του φόβου. Διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι αυτό που θέλουν και οι τρομοκράτες. Να κάνουν τους πολίτες να φοβούνται».

Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε ακόμα για ζήτημα ανασφάλειας των πολιτών που καλλιεργείται από το συγκεκριμένο καθεστώς των λαθεμένων πολιτικών που εφαρμόζονται, το οποίο, όπως είπε, η σημερινή κυβέρνηση δεν πιστεύει και για αυτό αγωνίζεται να το διορθώσει

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «όπλο για την Ελλάδα» τη συνάντηση της θρησκευτικής ηγεσίας για το θέμα των προσφύγων, και επισήμανε ότι η χώρα μας «είναι προς έπαινο για το γεγονός ότι πέρασαν από την Ειδομένη ένα εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς να ανοίξει μύτη ή να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα».

«Είναι άδικο να λέτε ότι δεν υπάρχει κράτος, δεν είχαν φροντίδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες- και να έρχεστε να κάνετε φτηνή πολιτική. Έτσι υπερασπίζεστε την πατρίδα;», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

«Πρέπει να κάνουμε προσωπική και πολιτική υπέρβαση και να βρούμε κοινό τόπο. Όλοι δείχνουμε τον ίδιο ανθρωπισμό. Όλοι αγωνιζόμαστε. Αλλά ας βρούμε και σημεία επαφής, σε αυτά τα ζητήματα τουλάχιστον. Γιατί αυτό που έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός είναι παρακαταθήκη και για τους σημερινούς και για τους αυριανούς κυβερνήτες. Ας προχωρήσουμε λοιπόν μπροστά, να αφήσουμε τα ζητήματα που δημιουργούν μελαγχολία και να αποδείξουμε ότι είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.