Νίκος Παππάς | Τηλεοπτικές άδειες: Την αισιοδοξία και την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διαδικασίας κατάθεσης των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε από το περιστύλιο της Βουλής την Πέμπτη (11/01/2018), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις δηλώσεις του Νίκου Παππά από το περιστύλιο της Βουλής

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μια «άρτια διαδικασία που διεξάγεται με την ευθύνη του ΕΣΡ», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πλέον αλλάζει οριστικά το τοπίο και πως αποκαθίσταται η νομιμότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις.

Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά».

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες