Επικριτικός ως προς την πράξη των τριών νεαρών Ελλήνων, που ύψωσαν ελληνικές σημαίες στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς, αλλά και σε άλλες τέσσερις νησίδες κοντά στους Φούρνους, εμφανίστηκε την Τετάρτη (18/04/2018) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ»

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μιλώντας από το βήμα της Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή, ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αυτός που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την βάλει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στο στρατό για να πει ότι εγώ αποφάσισα σήμερα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να βάλουμε μια σημαία εκεί. Να το ξέρετε και σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Βεβαίως και σε κάθε ελληνικό νησί πρέπει να μπορούμε να βάλουμε μια ελληνική σημαία αλλά το θέμα είναι ότι η σημαία είναι σύμβολο και η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας. Οταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου πρέπει να διασφαλίσει ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του και μέχρι το τέλος. Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις τώρα που είναι Πάσχα ας βάλουμε στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει μετά το φυλάκιο να το υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε βεβαίως και θα υπερασπιστούμε όποια σημαία όπου κι αν είναι, αλλά η προβολή της εθνικής κυριαρχίας δια του συμβόλου είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει και τη δυνατότητα εν συνεχεία να μπορέσει να τη στηρίξει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι τα Ίμια τελούν υπό τουρκική κτήση, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «παραλήρημα του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας»

Όσο για τη δήλωση του Φώτη Κουβέλη περί «ακήρυχτου πολέμου με την Τουρκία», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε: «Η δήλωσή του έγινε μετά την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε με το Mirage, εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής, προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας, ήρωας, σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, εν καιρώ ειρήνης».

«Αυτός είναι ο ακήρυχτος πόλεμος που αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης, όπως και ο ακήρυχτος πόλεμος, ο υβριδικός πόλεμος, ο ψυχολογικός πόλεμος στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε. Ψυχολογικός πόλεμος ο οποίος δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Ελληνες. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα οι Ελληνες. Είμαστε μία ασφαλείς χώρα, ισχυρή που βγαίνει από μία οικονομική κρίση. Ο πόλεμος αυτός γίνεται για να πληγεί η χώρα και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε επίσης: